AUDI A4 transmissionsrem Problem

February 27

AUDI A4 transmissionsrem Problem


År 2007 hävdade en grupptalan som Audi medvetet dolt vetskap om att deras timing bälten system, inklusive de på Audi A4S mellan 2000 och 2003 (och eventuellt andra år) inte var korrekt utformade. Den rättsliga åtgärder avgjordes i förmån för käranden, som kompenserades för skador och andra kostnader i samband med kamrem misslyckanden.

Bälte Styrka och Slip

Kuggremmar iscensätta tidpunkten för nästan varje rörlig del i motorn. Den primära funktionen är att synkronisera rörelsen hos ventil-tåget på "övre ände" hos motorn med rörelserna hos vevaxeln på "bottenänden". Kuggremmar brukar inte vara lika stark som rullkedjor. Och medan metallkedjor stretch, de är inte lika benägna att sträcka och bära som en kamrem. Av naturen, bälten tenderar att vara av sämre kvalitet än kedjor. Valet av ett bälte, inte bara design och kvalitet, var en bidragande faktor till de många fel på Audi A4.

Audis Interference Engine

Liksom de flesta moderna överliggande kamaxlar, fyra-taktsmotorer, är Audis A4 motor en "störning motor." Detta betyder att under de fyra taktema hos motorn, upptar kolven samma fysiska utrymme som ventiler upptar vid andra tillfällen under slagen. En bil som kör på 4000 rpm skulle behöva exakt och snabbt tiden förflyttning av cylindrar och ventiler så att de inte kolliderar eller "störa" med varandra. Kuggremmar och kedjor är särskilt viktiga i störnings motorer som A4-talet.

Svårighetsgraden av Audis transmissionsrem problem

Eftersom A4 har en interferens motorn, bör transmissionsremmen gå sönder eller till och med glider, frikoppling tidpunkten för vevaxeln och kamaxeln, kommer kolvarna och ventilerna kolliderar i mycket hög hastighet med stor kraft. Det kommer att orsaka allvarliga och möjligen katastrofala motorskador.

Rättsmedel medel~~POS=HEADCOMP

Även käranden i Audi kamrem tvister har kompenserats, betyder det inte varje Audi som hade de felaktiga komponenter täcktes. Om du har oro livskraft en Audi kamrem, är en lösning för att ersätta den omedelbart, oavsett ursprungligen föreslog 90.000 mil underhållsintervall. Kontakta Audi för rekommenderade utbyten med uppdaterade delar