Hur får man Smog Certifiering i Kalifornien

December 21

Hur får man Smog Certifiering i Kalifornien


Med några få undantag, inklusive men inte begränsat till hybridbilar, elbilar och dieselbilar tillverkade före 1998, alla fordon som är registrerade i delstaten Kalifornien kräver en tvåårig smog certifiering. Målet med smog certifiering är att minska smog utsläppen och förbättra luftkvaliteten för alla kalifornier. Detta åstadkoms genom att identifiera fordon som inte uppfyller vissa riktlinjer i enlighet med Smog Check Program som administreras av Bureau of Automotive Repair.

Instruktioner

1 Förstå när smog kontroller. Om du säljer ett fordon kommer bilen som säljs kräver en smog certifiering innan överföring av äganderätten. Om bilen är din egen bil, är smogkontroller krävs vartannat år när registreringen förfaller. Dessutom måste alla som rör sig eller överföra en bil från en annan stat i Kalifornien registrera sina fordon.

2 Bestäm vilken typ av smog kontrollera du behöver. När du får din förnyelse registrerings meddelande i brevlådan kommer det att finnas en notering som indikerar om det krävs en smog check. Om du måste ha en smog kontrollera din anmälan kommer att indikera antingen "Smog Certifiering krävs" eller "Smog Certifiering krävs vid ett test endast Center".

3 Leta upp ett testcenter. En registrerings meddelande som är märkt Smog Certifiering krävs kan du ta bilen till alla licensierade smog station som du väljer. För meddelanden som indikerar Test Endast Center, kan du bara ta bilen till en smog station som bedriver prov endast smog kontroller. Gå till Bureau of Repair (BAR) webbplats Automotive och klicka på fliken Konsumenter högst upp på sidan. När du överförs till konsumentsidan, klicka på länken Var får jag en Smog Check. Välj min registrering Förnyelse Observera säger Smog certifiering som krävs, och klicka på bilden av meddelandet förnyelse som matchar den du fick med posten. Ange ditt postnummer i området märkt Hitta en smog check Station och klicka på enter. Detta tar dig till en lista med stationer som är i ditt område som är lämpliga för den typ av smog check som krävs.

4 Samla vad du behöver för testet. Om du testas för förnyelse registrering, finns det två saker som du behöver ta med dig: förnyelse meddelande och någon form av betalning. När du registrerar ett fordon ut ur staten eller om du säljer din bil, kommer du behöver ta med alla dina nuvarande-dokument och någon form av betalning, tillsammans med bilen.

5 Skicka in dina resultat eller genomföra reparationer. När testet har administrerats av teknikern du vet omedelbart om ditt fordon har passerat inspektion. Om bilen har gått, kommer stationen automatiskt sända din certifiering till Institutionen för motorfordon och du kommer att få en kopia av din bil inspektionsrapporten. Om bilen inte klarar det test som du kommer att behöva ta bilen till en licensierad test och reparation station för diagnos och reparation.