Canon SD 1000 Tips

March 12

Canon Powershot SD1000 är en 7,1 megapixel digitalkamera släpptes 2007. SD1000 har många funktioner för såväl nybörjare och erfarna fotografer, inklusive 17 fotograferingsmetoder, en högupplöst 2,5 tums LCD visa skärm och 4x digital zoom. Efter en kort inställning ur lådan, kan du börja ta bilder med SD1000.

Långsam synk Funktion

Ta bilder på natten eller i artificiell belysning kan kräva en längre slutartid för att ta högkvalitativa bilder. Slutartiden är långsammare när du tar bilder i vissa fotograferingslägen, såsom "Indoor" eller "Kvälls-snapshot." Slutartiden reduceras också när den är inställd på "Auto" och kameran justerar slutar enligt villkoren i skottet. Tyvärr är blixten inte lika effektiv när slutartiden är långsammare, vilket kan sänka kvaliteten på dina bilder. Motverka detta genom att använda "Slow Synchro" -funktion. Långsam synk justerar blixten för att kompensera för den långsammare slutartid, vilket gör att ytterligare ljus för exponeringen. För att slå på Långsam synk funktionen genom att trycka på "Meny" -knappen på kameran och navigera till "Slow Synchro" med nedåtpilen. När "Långsam synk" är markerad, tryck på högerpilen för att markera "På" och tryck på knappen "Meny" igen.

Reducering av röda ögon

Den SD1000 inkluderar en reducering funktion av röda ögon för att förbättra bilder. Fotografier av försökspersoner när en blixt används resulterar ofta i röda ögon, effekten av blixten reflekteras tillbaka in i kameran från ögat. Minskning funktionen röda ögon använder en ljus föregår blixt som tvingar iris i motivets ögon att dra ihop sig. De kontrakterade iris reflekterar mindre ljus när blixten används. För att slå på Rödögereducering, tryck på "Meny" -knappen och navigera till "Red Eye" med nedåtpilen. När markeras genom att trycka på högerpilen för att välja "On". Tryck på "Meny" igen för att ställa Rödögereducering läge.

Vitbalans

"Auto vitbalans" inslag i SD1000 justerar kamerans inställningar för optimal vitbalans, eller ton. Om "Auto vitbalans" -funktionen inte producerar naturliga färger, kan du manuellt justera inställningarna genom att använda en av de förinställda vitbalans val. Till exempel, om du tar bilder på en mulen dag väljer vitbalansinställning "Klart". Om du vill ändra inställningarna genom att trycka på "FUNC./SET" -knappen och välj "AWB." Använd höger och vänster pilknapparna för att välja vitbalansinställning och tryck på "FUNC./SET" -knappen.