Hur man skickar gratis SMS till Mobitel

February 15

Även om det kostar mobiltelefon leverantörer mycket litet att bearbeta Short Message Service (SMS) meddelanden, konsumenterna ofta betala en premie för tjänsten. Priserna kan eskalera snabbt när du skickar SMS till telefonnummer utanför ditt hemland. Lyckligtvis finns det ett par olika sätt att skicka gratis SMS till Mobitel användare i Sri Lanka.

Instruktioner

internet

1 Navigera till Smsfree4all webbplats.

2 Ange mobilnummer för den person som du vill skicka SMS-meddelandet i rutan "Skicka SMS till nummer." Bara ange de sista sju siffrorna i numret.

3 I rullgardinsmenyn märkt "Välj Mobile Provider," välj "Mobitel (71)." Siffran "71" är prefixet för Mobitel telefoner i Sri Lanka.

4 Skriv meddelandet i textinmatningsfältet. Du kan skriva så mycket du vill, men varje enskild SMS är begränsat till 160 tecken. Meddelanden som är större än vad som kommer att skickas som flera SMS-meddelanden.

5 Ange Captcha koden i rutan. Klicka på "Skicka".

E-post-gateway

6 Öppna önskad e-postprogram och öppna ett nytt meddelande.

7 I "Till" anger du den Mobitel mobilnummer till den person som du vill skicka med följande format: [email protected] Numret börjar med "71", den Mobitel Sri Lanka prefix, och har ytterligare sju siffror.

8 Skriv meddelandet i e-postmeddelandet kroppen. Ignorera ämnesraden eftersom detta inte kommer att skickas. Klicka på "Skicka".

Tips

  • Att ta emot SMS-meddelanden från e-post, kommer Mobitel kunden måste kontakta företaget och begära att tjänsten aktiveras.
  • Beroende på sin plan, kan mottagaren att debiteras för de meddelanden som du skickar.