Min TomTom Go 910 startar inte

November 27

TomTom Go 910 är ett globalt positioneringssystem eller GPS. Den använder satellitteknik för att ge en förare med riktningar för att hjälpa honom att nå sitt förinställda läge eller adress. Om enheten inte startar, är det troligt antingen batteriet eller nätadaptern fungerar inte korrekt och bör bytas ut. Felsökning kan hjälpa dig att avgöra orsaken till problemet.

Instruktioner

1 Försök att sätta på enheten. Håll ned strömbrytaren i fem sekunder. Om enheten inte slås på, fortsätter med felsökning.

2 Fäst TomTom Go 910 till en strömkälla för laddning. TomTom kan laddas med hjälp av biladaptern eller hemdockningsstationen. Placera biladaptern uttaget till uttaget på undersidan av TomTom och anslut den andra änden av adaptern till ett cigarettändaruttag. Starta bilen. Alternativt, placera TomTom i hemdockningsstationen så bottenutloppet är ansluten till botten av dockan. Anslut hemdockningsstationen i USB-porten på en dator. Driva datorn.

3 Låt batteriet laddas i två timmar. Under denna tid, laddningsindikatorlampan, som ligger nedanför skärmen på botten, högra hörnet av enheten, bör vara grön, vilket visar att enheten laddas. Om enheten inte laddas, försöker ladda med en alternativ laddningsenhet. Det är möjligt att laddningsenheten är defekt eller inte fungerar korrekt.

4 Försök att sätta på enheten. Om enheten inte slås på trots laddning, är TomTom batteriet sannolikt död. Batterier bör endast ändras med en auktoriserad TomTom servicecenter. Om TomTom är fortfarande under garanti, ring 1-978-287-9555 för att göra ett garantianspråk. Att försöka att byta batteri eller med byta batteriet vid en icke-auktoriserad serviceverkstad kommer tillverkarens garanti.