North Carolina Mobiltelefon lag

January 13

North Carolina Mobiltelefon lag


I North Carolina, är förare i åldern 18 år och äldre tillåtet att använda mobiltelefoner. Trots att åtta stater har antagit handsfree mobiltelefon lagar som av 2010, fortsätter North Carolina för att tillåta bilister att hålla en mobiltelefon under körning. Andra mer specifika regler finns.

Textmeddelanden Banned för alla förare

Under 2009 var senaten Bill 1289 införs i lagen, enligt DrivingLaws.org. Räkningen förbjuder textmeddelanden från alla förare. Om en förare är fångad textmeddelanden, är fina $ 100 plus domstolsavgifter. Kränkningen inte lägga till punkter till en bilist är drivande post.

Skolbuss Operatörer förbjudna att använda mobiltelefoner

År 2007, North Carolina passerade senaten Bill 1289, som förbjuder användning av mobiltelefoner samtidigt som du kör skolbuss. Om en förare är fångad med en mobiltelefon under körning, är den fina minst $ 100. Denna lag är för bussförare privata och offentliga skolor. Kränkningen inte lägga till punkter till en bilist är drivande post, enligt DrivingLaws.org.

Förare Yngre än 18 Kan inte använda mobiltelefoner

Senaten Bill 1289 förbjuder också mobiltelefon-användning av förare som är yngre än 18. Om en förare är fångad med en mobiltelefon, är den fina $ 25. Kränkningen inte lägga till punkter till en bilist är drivande post. Om en förare ringer räddningstjänsten, är det en juridisk telefonsamtal, enligt DrivingLaws.org.