Kan du Splice en VGA-kabel till tv: n?

July 15

Kan du Splice en VGA-kabel till tv: n?


Tekniskt sett kan du inte skarva någon kabel till en TV. Du kan bara skarva en kabel till en annan kabel. Om du har en videosignalkälla som har en VGA-utgång och du vill ansluta den till en TV som inte gör det, måste du använda en omvandlare eller adapter för att ändra signalformatet.

VGA

Video Graphics Array sänder fem signaler till en bildskärm: två signaler för vertikal och horisontell synkronisering och tre för diskret färginformation för de primära video färgerna rött, blått och grönt. VGA använder en enda kabel med 15-stiftskontakter. Separationen av signaler resulterar i högsta kvalitet analog video finns med stabilare bilder utan jitter av upplösning, och de mest levande och verklighetstrogna färger utan blödning eller spökbilder. Andra analoga videoformat kombinera signaler elektroniskt innan du skickar dem på kablar.

TV analoga ingångar

TV-apparater har olika inmatningsformat, beroende på modell och pris. Analoga ingångar inkluderar kompositvideo, som kombinerar alla signaler till en enda kontakt. S-video skickar färginformation i en signal, och synkronisering och intensitetsinformation på en annan. Komponentvideo skickar färginformation om tre separata kablar med synkroniseringen förenas med grön signal. Dyrare eller HD-TV-apparater kan omfatta alla inmatningsformat tillsammans med VGA och digitala format också. Om apparaten har en VGA-ingång, kan du ansluta direkt till det. Använd funktionen ingångsväljaren för att välja vilken ingång visas på skärmen.

TV digitala ingångar

High-Definition Multimedia Interface sänder digital videoinformation tillsammans med upp till åtta ljudkanaler på en 19-stiftskontakt. DVI bär digital video, men inget ljud. Du kan inte göra en analog anslutning till en digital format. Analoga signaler resa i vågformer som varierar med färgsignalstyrka. Digitala signaler färdas i pulser eller koder som representerar färgsignalstyrka. Digitala kretsar inte kan läsa analoga signaler och analoga kretsar inte kan läsa digitalt. Att ändra VGA till en annan analog eller digital form, behöver du en elektronisk omvandlare.

Omvandling

VGA-omvandlare kan ändra de fem signaler till analoga eller digitala format, beroende på modell och dess funktioner. Vissa analoga omvandlare ändrar VGA till komposit video bara, men mer avancerade versioner ändra den till S-video eller komponent. Några ändra det till alla tre format. Digital-omvandlare ändrar VGA till HDMI eller DVI. HDMI-omvandlare har ljudingångar för att lägga ljudsignaler till anslutningen. Omvandlare fungerar endast i en riktning. Du kan inte använda en VGA-omvandlare för att ändra andra format till VGA.