Hur du ändrar kylvätska för en 2001 Pontiac Sunfire

March 27

Hur du ändrar kylvätska för en 2001 Pontiac Sunfire


2001 Pontiac Sunfire förlorade konvertibla alternativet tidigare år och erbjuds endast sedan och coupe alternativ. Den producerades av en liknande design av Chevrolet Cavalier, en annan General Motors modell. Den Sunfire har traditionellt varit Pontiac s billigaste erbjudandet och var tänkt som en låg krångel fordon. SE-modellen har en 115-hästkrafter, 2,2-liters motor med fyra cylindrar. Ändra kylarvätska på Sunfire är en tidskrävande process, men du kan spara lite pengar om du gör det själv i stället för att ta bilen till butiken.

Instruktioner

1 Parkera din Sunfire i ett säkert område där du har utrymme att arbeta, och där husdjur och barn kommer inte att ha tillgång till fordonet. Kylvätska har en söt doft som kan locka barn och djur, men det är extremt giftigt. Stäng av bilen och låt motorn svalna.

2 Öppna dräneringsventil i kylaren och låt kylvätskan hälla ut från motorn in i en dränerings hink. En 2-liters hink bör vara tillräckligt för att rymma kylmediet stor.

3 Stänga ventilen och fyll kylaren med en blandning av vatten och en motor flush. De flush riktningar bör berätta hur mycket vatten måste blandas med det. Detta är utformad för att rengöra kylaren och kylsystemet innan du lägger till ny vätska.

4 Starta bilen och köra motorn vid normal tomgång med värmaren på hög i ca 10 minuter. Stäng av motorn och dränera spolnings blandningen i avlopp hink som du gjorde tidigare. När motorn är kall, fyll kylaren med vatten.

5 Slå på bilen igen och köra motorn i ytterligare 15 minuter vid normal tomgång. Sedan stänga av bilen och dränera vattnet från radiatordräneringsventil.

6 Lägg till en ny kylvätska för att fylla kylaren. Du kan behöva lägga till vatten samt, beroende på om din kylvätska förblandas. Följ instruktionerna på baksidan av kylvätska container.

7 Starta Sunfire och kör motorn vid normal tomgång med värmaren på hög i 15 minuter för att cirkulera ny kylvätska hela motorn.

Tips

  • Kassera använt kylmedel på ett sätt som överensstämmer med reglerna i ditt tillstånd; kylvätska är giftigt.