Specifikationer för fyra cylindrig motor

October 6

Specifikationer för fyra cylindrig motor


Bil, lastbil och SUV tillverkare använder ett brett utbud av motortyper och storlekar för att driva fordon människor använder varje dag. Från 4-cylindriga motorer kan du hitta i kompakta bilar, den kraftfulla V8, V10 och V12 motorer i sportbilar, förlitar varje motor på exakt teknik och ett antal olika komponenter, alla inställda till rätt specifikationer, för att fungera på rätt sätt och effektivt.

Layout

De allra flesta av 4-cylindriga motorer i personbilar använder en inline cylinder layout. Detta innebär att motorblocket ställer alla fyra cylindrar i en enda rad. Den stora alternativ till en inline layout är en V-layout, vilket ger V6 och V8-motorer deras beteckning. Medan existerar V4 motorer, de är sällsynta i bilar.

Bilar kan använda 4-cylindriga motorer i ett antal positioner. Vissa bilar använder en bakre motor, bakhjulsdrift layout, med 4-cylindrig motor monterad bakom passagerarutrymmet. Andra har den 4-cylindriga motorn i fronten, under huven. När en frontmotor bil har bakhjulsdrift är 4-cylindrig motor monterad i ett längsgående läge, som löper parallellt med längden på bilen. Framför-motor / framhjulsdrivna bilar, tar motorn en tvärgående läge, som är vinkelrätt mot längden av bilen, eller från sida till sida under huven.

Förflyttning

En 4-cylindrig motor deplacement mäter den totala volymen av dess fyra förbränningskammare eller cylindrar. Biltillverkare annonsera vanligen en motor storlek som dess totala förskjutning, antingen i cubic inches eller liter. Man kan beräkna en motors förskjutning med hjälp av dess borrning, eller bredden av varje cylinder, med stroke eller den funktionella djupet av varje kammare, och multiplicera resultatet med fyra för antalet cylindrar. De flesta 4-cylindriga motorer har ett deplacement på mindre än tre liter, och många är under två liter.

ventiler

I en 4-cylindrig motor, var och en av de fyra förbränningskamrarna behöver minst en bränsleventilen, för att tillåta bränsle och luft i, och en avgasventil, för att driva ut oförbränt bränsle och gaser efter förbränningen. Den minsta antal ventiler en 4-cylindrig motor kan ha är åtta, med två ventiler per cylinder. Vissa 4-cylindriga motorer använder tre eller till och med fyra ventiler per cylinder för totalt 12 eller 16. Ventil layouter varierar från en biltillverkare till en annan, och inte nödvändigtvis mer makt eller större effektivitet.

Produktion

Hästkrafter är den största metriska för avstånds en motor förmåga att producera kraft. En 4-cylindrig motor producerar ett spektrum av hästkrafter vid olika motorhastigheter, med biltillverkare i allmänhet reklam motorns topp hästkrafter, även om den uppträder endast inom ett snävt område av mycket höga motorvarvtal. Vridmomentet är en annan viktig mätning, med hänvisning till hur mycket vridstyrka motorn producerar vid bilens hjul. En 4-cylindrig motor med en låg motorstyrka men en rimlig mängd vridmoment bör ge gott om kraft i de flesta körförhållanden.

Strävan

Aspiration hänvisar till den process genom vilken en motor får luft som innehåller syre som krävs för förbränningen. En sugmotor drar in luft av sig själv genom en fyrtaktscykel insugning, kompression, förbränning och utblåsning. Men för att kompensera för den lilla förskjutningen och låg uteffekt av cirka 4-cylindriga motorer, kan biltillverkare lägga till en turboladdare eller kompressor. Dessa enheter tvingar ytterligare luft till motorn för en mer kraftfull förbränning stroke och i slutändan, mer makt. Turboladdad 4-cylindriga motorer har högre hästkrafter än liknande motorer som är naturligt aspire.