DIY S10 Sänkning

January 9

DIY S10 Sänkning


Chevrolet S-10 har blivit en av de mest eftertraktade fordon för anpassning. Detta beror delvis på det stora utbudet av eftermarknaden delar tillgängliga för S-10, men även för den relativa lätthet med vilken dessa delar är installerade. För att sänka en S-10, allt som krävs är en uppsättning av sänkblocken för den bakre delen av trucken, i kombination med sänkningsfjädrar för framför lastbilen.

Instruktioner

bAKFJÄDRING

1 Palla upp den bakre delen av lastbilen, och sedan stödja ramen med pallbockar. Unbolt och avlägsna lastbilens bakhjul. Så snart hjulen tas bort, kommer du att se var de bakre upphängningsblocken skall monteras. Precis bakom den bakre trumbromsen är en uppsättning av två U-bultarna som fixerar truckens axeln till bladfjädern. Det är här den sänkblocket är monterat på varje sida av trucken.

2 Placera domkraften under lastbilens bakaxel, och sedan manövrera domkraften för att anbringa ett lätt tryck uppåt på axeln.

3 Unbolt lastbilens U-bultarna med uttaget set. Dessa kopplingar fästa axeln till lastbilens bladfjädern. U-bultar kan kasseras som upphängningsblocket kit innehåller nya ersättnings U-bultar. Jack upp axeln några inches för att ge utrymme för upphängningsblocket.

4 Montera upphängningsblocken mellan axeln och bladfjädern. Du kommer att märka en liten, halv-tums stift i toppen av monteringsblocket, och 1/2-tums hål i botten. Dessa motsvarar fästpunkterna på axeln och bladfjädern för att säkerställa att sänkblocket är korrekt monterad. Sätts de ersättnings U-bultar över toppen av axeln, och sedan ner genom monteringsplattan vid basen av bladfjädern. Säkra bultarna på plats med hylsnyckel. Funktionen är densamma på både förar- och passagerarsidan av lastbilen.

5 Installera lastbilens hjul och däck, och sedan ta bort domkraften och sänka den bakre delen av lastbilen till marken.

FRAMVAGNSUPPHÄNGNING

6 Jack upp framför lastbilen, och sedan stödja ramen med pallbockar. Unbolt och ta bort framhjulen och däck. Innan du börjar bekanta dig med layouten på främre hjulupphängningen. Spindeln och bromsanordningen är närmast dig, med bromsoket ligger mot passagerarutrymmet i lastbilen. På framsidan av spindelaggregatet ligger den främre styrstaget. På toppen av montering och botten av enheten, hittar du de övre och nedre kulleden bultar, respektive. Hela aggregatet är monterat i ramen med två stålkonstruktioner. Den övre är överstyrarmen, desto lägre är den nedre styrarmen. Stötdämparen och fjädern är monterade på en fläns på den nedre styrarmen.

7 Placera domkraften under den nedre styrarmen av lastbilen, och sedan komprimera fjädern genom att den nedre styrarmen. Montera fjäderspännverktyget på våren. Detta är ett par av klämmor med käftar som glider över fjädervarven och håller ihop.

8 Unbolt stötdämparen från den nedre styrarmen genom att ta bort de två skruvarna som du hittar när man tittar upp på botten av den nedre styrarmen. Därefter skruva isär den nedre länkarmen från spindeln.

9 Unbolt flänsarna som håller fjädern på plats vid båda de övre och nedre monteringspositioner, och sedan försiktigt sänka domkraften för att frigöra den nedre styrarmen från suspensionen aggregatet.

10 Skjut våren försiktigt ut fjäderpaketet, och sedan ta bort fjäderspännverktyget. Montera fjäderspänn på den nya sänk våren och skjut sedan i våras i den plats där den gamla fjädern vilade. Sätt tillbaka den nedre styrarmen på spindeln, montera fjädern fjäderhållaren med dess monteringsfläns, och sedan skruva stötdämparen tillbaka på plats. Slutligen släpper spänningen på våren, installera om hjul och däck, och sänka lastbil till marken.