Hur man bestämma den bästa placeringen för satellitantennen

August 6

Fler konsumenter blir inblandade i att installera och placera sina egna satellitantenner. Efter några enkla steg kan bidra till att göra att du får det rätt första gången.

Instruktioner

1 Bestäm vilken satellit bär dina mest tittade program, och räkna ut sin plats på solens ljusbågen. Du hittar den här informationen på OnSat webbplats (onsat.com).

2 Leta upp området utanför ditt hem som ligger närmast din TV.

3 Vänd och vetter mot söder - eller norrut om du befinner dig söder om ekvatorn.

4 Titta från öst till väst, efter en båge som efterliknar solens bana över himlen.

5 Följ några hinder såsom träd eller byggnader, som kan skymma siktlinjen längs bågen. Detta är det mest kritiska steget före installationen. Om detta visar sig vara svårt, använda ett instrument som kallas ett mål: Sat, som kan hittas på Alien Works webbplats (alienworksltd.com).

6 Välj en metod för installation som gör att systemet för att tåla väder och vind året runt och fortfarande helt plant och fast monterad.

7 Täta alla utomhus elektriska anslutningar med vädertätning och begrava den inkommande mottagande linje under frostlinjenivå.

8 Jorda enheten och inkommande mottagande linje efter National Electrical Code standarder.

Tips

  • Välj alltid en plats som är borta från försörjningsledningar.
  • Typiska installationstyper är: rör i marken (antennen är ansluten till ett rör som placeras i betong), antennmast (antennen är ansluten till en befintlig torn som används för markbaserad TV-mottagning), och yttervägg (antennen är fäst vid en vägg med fästorgan som är utformade att permanent inbädda sig i väggen).
  • Majoriteten av dagens satellitmottagare ge ut särskilda satellitens bana kortplats och azimut (platsen för en satellit längs öst / väst båge) för att visa att rymdfarkoster.
  • Satellitpositioner ges i omloppsbana slot grad koordinater och är sanna, inte magnetiska platser. Dessa spår kommer att baseras på en bäringsrubrik som måste betraktas som äkta snarare än en kompass läge. Eftersom en kompass kommer att ha en magnetisk variation, be din lokala flygplats för att variation. För att läsa sann azimut, vända i motsatt riktning variationen antal grader flygplatsen ger (t.ex. 3 grader väst kommer att vända tillbaka kompassen ratten 3 grader öst för dig att basera din azimut läsning från).
  • Se till att ditt system är väl monterad - systemet rörelse kan minska signalmottagning till den grad att total förlust.
  • Se till att tillväxten av nya blad inte hindrar systemet.