Hur man installerar en takometer i en Chevy S-10

May 18

Hur man installerar en takometer i en Chevy S-10


Takometrar ge en mängd information mycket djupare än att bara hur många rotationer motorn gör varje minut. En takometer kan hjälpa till att identifiera en motorcylinder som är misständning, ge information om vad det bästa gas som ska användas för S-10 är, och hur stor påfrestning läggs på motorn under belastning, såsom vid körning med släpvagn eller reser på motorvägen. Tricket är att kunna tolka informationen. Installera en varvräknare på S-10 kan hjälpa till att förebygga allvarliga reparation frågor, dock.

Instruktioner

1 Montera varvräknaren på lastbilens instrumentbrädan där du vill att den skall placeras. Undvik att placera det direkt i din siktlinje, utan snarare placera den till vänster eller höger om ratten, där du kan se det från ögonvrån. Varvräknaren Satsen innehåller ett monteringsfäste med självgängande skruvar. Skruva fast fästet på instrumentbrädan och montera varvräknaren på konsolen.

2 Kör trådarna för varvräknaren bakom och under instrumentbrädan och ut genom brandväggen. Det finns flera andra kabelstammarna längs brandväggen för S-10 med gummitätningar. Tryck ledningarna genom tätningarna och in i motorrummet.

3 Öppna huven av lastbilen och dra trådarna igenom. Det finns två svarta jordkablar och två röda strömkablarna medföljer varvräknare. Bolt jordtrådar tillsammans på en ren, omålad chassi marken, sedan koppla bort batteriet i trucken.

4 Öppna säkringsdosan av lastbilen, sedan skruva isär den från ramen för att ge dig tillgång till undersidan. Leta upp säkring som driver tändkretsen, och sätt en av de röda trådarna i facket. När den är klar, skruva säkringsdosan tillbaka till ramen och ersätta dess omslag.

5 Leta upp lastbilen distributör. Det finns en tråd som leder från distributören, som kan användas för varvräknare. Till följd av varvräknare instruktioner, skarva varvräknare tråd i fördelaren.

Tips

  • Inte alla eftermarknads takometrar är fyra-tråd varvräknare. Följ instruktionerna på förpackningen när du installerar varvräknare, särskilt elektriska routing att undvika eventuella säkringar.