Hur man reparerar en Paint Chip

July 2

Paint marker kan vara frustrerande, särskilt om bilen är ny eller i mycket gott skick. Det finns hopp, men. Du kan reparera chips med bättringsfärg, och om du tar dig tid att göra det rätt du kommer att sluta med en mycket proffsiga reparation. Nyckeln till reparationen är framställningen som måste gå in i processen. Du kommer att behöva för att få bra kvalitet bättringsfärg som matchar bilens färg. Bättringsfärg finns på återförsäljare eller på din lokala Biltema.

Instruktioner

1 Tvätta hela bilen med en mild biltvätt tvål och vatten. Använd en mjuk handduk så att du inte repar finish på bilen.

2 Ta bort vaxet i området av färgen chip med hjälp av ett kommersiellt tillgängligt vax remover. Följ instruktionerna på produkten för bästa resultat.

3 Undersök chip noga så att du kan avgöra om färgen är skadad hela vägen till ren metall eller inte. Om det är, du kommer att behöva lägga till några primer till den före målning.

4 Sand chipet lätt med 600-grit sandpapper till grov upp metallen som är utsatt. Du vill inte sand färgen runt chip eller du skadar bra färg som finns kvar.

5 Torka av området ner med en putstrasa för att avlägsna slipdamm och applicera en liten mängd primer använder borsten i flaskan eller en tandpetare. Du behöver bara tillräckligt primer för att täcka den metall som visas, så att inte glob på den. En trevlig mjuk päls är tillräckligt.

6 Låt primern flash - eller ställa - natten innan du använder färg på den. Använd borsten från flaska bättringsfärg för att tillämpa en mycket tunt lager bättringsfärg och låt den torka i 24 timmar innan en annan päls. Detta gör det möjligt att färgen att krympa när det torkar.

7 Fortsätt att lägga färg till chip i tunna skikt, som gör det möjligt att torka mellan rockar tills chipet är helt täckt. Om bättringsfärg sträcker sig utanför den ursprungliga chip, måste du använda en liten gnugga förening för att blanda färger tillsammans efter det har torkat helt.

8 Applicera en liten gnugga förening till en ren trasa och arbeta in i området över bättringsfärg, som arbetar i små cirklar för att blanda den ursprungliga färgen och bättrings. Inte överansträngning området eller du kommer att bränna genom färgen och skada den.

9 Torka av extra gnugga förening som finns kvar på lacken, låta färgen att ställa i 30 dagar och sedan vaxa området med en hög kvalitet bil vax för att skydda reparationen.

Tips

  • Var noga med att köpa högsta kvalitet bättringsfärg du kan hitta den bästa färgmatchning till billack.
  • Vid slipning färgen chip, vara noga med att inte sand färgen runt chip eller du kan skada lacken nog för att kräva en professionell färg reparation.