Hur man installerar en radio i en 1995 Nissan Truck

November 4

Hur man installerar en radio i en 1995 Nissan Truck


1995 Nissan pickup kom med en standard AM / FM-stereo med CD-spelare. Senare alternativ ingår mer kapabla och kraftfulla stereoanläggningar, inklusive system med uppgraderade högtalare och förstärkare, modeller som kan spela MP3-filer och satellit radiomottagare. Nissan ägare kan ta sina lastbilar till en eftermarknad stereo återförsäljare för att köpa en ny radio. Du kan dra nytta av utloppet installationstjänst, eller så kan du installera den nya radio själv och spara serviceavgift.

Instruktioner

1 Lyft huven på Nissan lastbil och ta bort den svarta gummilocket över batteriets minuspol. Lossa bulten som håller den negativa batterikabelklämman till den negativa batterikabeln post. Flytta kabeln från batteriet.

2 Mata stereo ledningar i den tomma stereo docka genom en frontplatta adapter. Sätt fronten adaptern i den lediga stereo fästet. (Adaptern ska installeras i dockan, och ledningar ska vara fri att ansluta till den nya radio.)

3 Anslut Nissan radiokabelgrupper (bundna av plast tråd bindemedel) i kabelnätet adapter leder. Konsultera kabelstammen adaptern handbok för information om korrekt anslutning platser.

4 Anslut kabelstammen adaptern leder till baksidan av den nya stereo. Anslut antennkabeln till FM-antennen uttaget på baksidan av eftermarknaden radio.

5 Skjut den nya radio i öppningen som tillhandahålls av den modifierade stereomonterings docka i instrumentbrädan i Nissan lastbil.

6 Placera mittpanelen trim på instrumentbrädan. Rikta ventilationsöppningarna med de två öppningarna i toppen av centrumskiljeväggsenhet. Tryck på panelen på plats och installera de två skruvarna nedanför ventilerna (och över kontrollerna klimat) med en stjärnmejsel.

7 Placera den negativa batterikabelklämman runt den negativa post och dra åt skruven med sockeln och spärr. Byt gummi täcker över den negativa terminalen för att hålla anslutningen ren. Stäng huven Nissan lastbil.

Tips

  • Med hjälp av en frontplatta adapter som är specifik för Nissan fordon kommer att ge den mest sömlös utseende efter slutförandet av installationen. Universal frontplattan adaptrar som passar in i stereo monterings docka av Nissan lastbil kan köpas, men ofta lämnar mycket övrigt att önska när det gäller estetik.