Hur man byter en tjocklek i en Mazda6

December 11

Mazda6 kan vara en liten bil, men det är viktigt att bromsarna är enorm. Slitage eller sprickor på ett bromsok innebär att den måste bytas ut. Få hjälp eller råd från din mekaniker eller annan expert innan du vågar ta på en sådan viktig uppgift själv.

Instruktioner

Ta bort den gamla

1 Koppla bort kabeln från den negativa batteripolen. Gör detta innan någon automatisk underhåll. Kabeln ska snäppa precis utanför terminalen.

2 Ta bort däcket och hjulaggregatet när bilen är ordentligt upp.
Använd "femstjärniga" mönster för att ta bort muttrarna, ta bort muttern över från en tidigare avlägsnats.

3 Lossa parkeringsbromsen kabelklämman från bromsok enheten om du arbetar på en bakre bromsoket.

4 Haka bromsslangen från bromsoket. Kasta bort brickorna på bulten; du behöver använda nya när ominstallation. Anslut slang med en bit av gummi så att du inte kommer att förlora eller förorena bromsvätska.

5 Ta locken utanför bromsok bultar och ta bort skruvarna. Sväng bromsok upp så det rensar rotorn och skjut den inombords av stiftet hylsan.

Installera det nya

6 Installera den nya bromsok på rotorn / konsol. Dra åt bromsok bultar lämpligt och installera bulthuvuden.

7 Anslut bromsslangen till bromsoket. Med nya brickor med det, dra åt bulten till 16 fot pounds till 21 fot pounds. Se till att bromsslangen inte är vriden.

8 Återparkeringsbromsen kabelklämman på den bakre bromsoket.

9 Fyll huvudcylindern med ren bromsvätska till den högsta nivån och lufta hydraulsystemet.

10 Anslut hjulet och sänka bilen. Pumpa på bromspedalen flera gånger tills företaget som sittplats kuddar.

Tips

  • Den främre bromsok monteringsbultar bör dras åt till mellan 36 fot pounds och 39 foot pounds. För de bakre bultar vridmoment dem till 27 fot pounds till 36 fot pounds på en Mazda6 modell och 16 foot pounds till 23 på en Mazdaspeed6 modell.
  • Att lufta systemet, skjut en tydlig plastslang över luftningsskruven och dränka den andra änden i en behållare med bromsvätska. Låt en medhjälpare långsamt pumpa pedalen flera gånger sedan applicera stadigt tryck för att avlägsna luft. Börja med höger bakhjul och gå motsols.