Vilken storlek Fälgar behöver jag?

October 20

Vilken storlek Fälgar behöver jag?


Bildäck och fälgar finns i alla former och storlekar. Från standard 15-tumshjul med ekrar 24-tums monster, fordons fälgar är lika olika som bilarna själva. Välja rätt fälgar till bilen kan vara en utmaning om du inte vet vad du letar efter. Fordonets tillverkare sätter en viss storlek som rätt storlek för din bil, och du måste ta hänsyn till detta när man köper nya fälgar till bilen.

Instruktioner

1 Konsultera bruksanvisningen för rekommenderade hjulstorleken. De flesta fordon är byggda för att ha en viss storlek och stil av hjulet, så att du vet vad din bil efterlyser innan shopping för nya fälgar.

2 Mäta storleken på din nuvarande fälgar. Du kommer att behöva mäta från kanten av metall på själva hjulet till den motsatta sidan, var noga med att mäta i en rak linje. Du bör få ett jämnt antal, såsom 15 inches, 16 inches och så vidare.

3 Kontrollera din bil specifikationer om du planerar att köpa fälgar som är en annan storlek än de som för närvarande finns på din bil. Många fordon är utrustade för att hantera större fälgar som vad de lämnar fabriken med, men se upp detaljerna på bilen innan du byter fälgstorlekar.

4 Granska dina fälg val. Fordons fälgar finns i otaliga stilar och mönster, så bestämmer vad som är bäst för din bil. Om du vill ha en snygg kant, då en polerad aluminiumfälg med en unik design för dig. Om du ska använda för fordon för tungt arbete eller off road körning, är lämpligt en tung stålhjul med en studie inre struktur.

5 Välj fälgar noggrant. Du vill vara säker på att de som du har valt passar däcken på ditt val och att de kommer att passa din bil. Var säker på att du köper fälgar som har samma antal lug nut hål som dina nav, och att du har rätt muttrarna.

6 Prova dina nya fälgar på din bil när du får dem. Du vill ta hand att anpassa dem och montera dem till din bil så att du inte skadar dem. Tala med butiken du köpte dem från att se över sin politik för återvändande i de fall det finns ett problem med din nya fälgar.

Tips

  • Se till att du granskar din instruktionsbok innan du ändrar dina fälgar. Montera en bil med felaktiga hjul kan orsaka permanenta skador på bilen.
  • Kör inte på hjul som inte är gjorda för din bil. Fel hjulen kommer att påverka hur din bil färdas och kan orsaka en allvarlig olycka.