Hur man köper en Vanagon

December 30

Att köpa en begagnad bil har sina för- och nackdelar, speciellt om det är en utländsk bil som en Volkswagen. Volkswagen Vanagon var en tidig modell minibuss tillgängliga under 1980-talet innan de flesta amerikanska märken fanns tillgängliga. Bekanta dig med konstruktionsegenskaperna hos en Vanagon innan du köper den här typen av använt VW.

Instruktioner

1 Välj från en tre-växlad automat eller en manuell växellåda stil. De flesta stick skift kom fyra hastighet versioner och VW lagt till en 5-växlad alternativ i 1986.

2 Välj en 4-hjulsdrivna Vanagon gjort 1986-1991; de flesta Vanagons är bakhjulsdrift.

3 Förväntar inte mer än en 4-cylindrig motor i Vanagon. Motorer är 1,9 liter i storlek, ökade till 2,1-liters alternativet när 5-växlad modell kom ut.

4 In och ut ur en Vanagon från de två främre dörrarna. Glidpassagerarsidan dörren i mitten av fordonet eller tillbaka luckan är densamma för alla modeller.

5 Undvika att köpa Vanagon modeller från 1986 då betydande motorkonstruktionsändringar skett och från 1987, det första året efter de stora förändringarna. Flera återkallelser inträffade under dessa år som inbegriper bränslepumpen leveranssystem och tankfastsättningsmaterial.

6 Fråga befintliga ägare om de har kunskap eller pappersarbete om den använda VW och dess återkallelse underhåll. Ju fler minns försändelser på fordonet, bör färre huvudvärk där i framtiden.

7 Kontrollera med en begagnad bil återförsäljare som specialiserat sig på utländska bilar när man ser att köpa en Vanagon. Om de inte har en på tomten, kan de sätta dig på en kontaktlista om man kommer in.

8 Ring lokala Volkswagen-återförsäljare och se om de har en begagnad Vanagon eller känner till en ledig ett.

9 Sök annonser i lokaltidningen, öre sparare eller insatser för Vanagons anges under begagnade bilar, utländska bilar eller Volkswagen. Att hitta rätt fordon kan ta veckor eller månader, beroende på marknaden och du befinner dig.

10 Handla online på eBay för Vanagons går upp för försäljning eller öppna för bud i det lokala området. Kostnader för transporter är mindre om man köper lokalt. Se relaterade eHow med titeln "Hur du köper en bil på eBay."

11 Delta bilauktioner och låta ägaren vet att du är på marknaden för en begagnad Vanagon. Om en 1989 modell kommer upp, ta tag i den. Detta år VW hade några problem och återkallanden i samband med det.

12 Utöka din sökning till större städer där fler bilar säljer och utländska fordon är vanligare om lokala begagnad bil annonser resulterar i någon framgång att hitta en Vanagon.

Tips

  • Byggd 1980-1991, den Vanagon var den sista bakre motor Volkswagen modell som såldes.
  • Se eHow med titeln "Hur man köper en begagnad bil från en privatperson" för mer bil köpa tips.
  • Kontrollera svårighetsgraden av återkallelsemeddelanden för år Vanagon intresserad av innan ett slutligt köp beslut.