Vilka är de olika typer av mobiltelefoner?

May 30

Vilka är de olika typer av mobiltelefoner?


Det enklaste sättet att skilja mellan olika typer av mobiltelefoner är deras funktioner. Förlita sig på denna metod finns det två huvudtyper av mobiltelefoner: konventionella och smarta telefoner. Som namnet antyder, har konventionella mobiltelefoner funnits längre och erbjuda grundläggande tjänster och funktionen. Smarta telefoner kan oftast göra allt en konventionell telefon kan göra och mer.

konventionella telefoner

En konventionell mobiltelefon är utformad för att först och främst vara en telefon. Knappsatsen och layout av telefonen är oftast liknar den hos en vanlig telefon. Programvaran i en konventionell mobiltelefon är begränsad, men funktionell. De flesta har adressböcker, kalendrar, väckarklockor och andra grundläggande verktyg för produktivitet. Dessa mobiltelefoner kan ha spel, tillgång till Internet och andra nya funktioner, men de är inte telefonens huvudsyfte.

Smart Phones

En smart telefon är i grunden en dator i miniatyr. Medan de fortfarande i första hand används för telefonsamtal och sms, de har en mängd funktioner som sträcker sig långt bortom det. En smart telefon kan ansluta till Internet, antingen via en mobiltelefon nätverk eller genom någon tillgänglig wi-fi signal, och kan användas för att surfa på webben, kolla e-post och mycket mer. Spelen är oftast mer avancerade på smarta telefoner, som är program (eller program) som tillåter användare att kontrollera huruvida få vägbeskrivningar, shoppa och mycket mer.

telefon subtyper

Inom dessa två huvudtyper telefon finns många subtyper av telefonen. Det finns mediaspelare telefoner som kan lagra och spela upp musik och video; telefoner med inbyggda kameror som kan ta bilder och spela in video och telefon med komplett QWERTY-stil tangentbord för att möjliggöra enklare surfning och textning. Det finns också telefoner pekskärm som avstår mycket av den traditionella fysiska gränssnittet för en virtuell en på en bildskärm. Vissa telefoner kombinera fysiska gränssnitt med pekskärmar, så att användarna kan bläddra funktionerna på sin telefon via pekskärmen, men ändå ge dem möjlighet att skriva och text med en fullfjädrad traditionella tangentbord.

Konventionell vs Smart telefon

Alla typer mobiltelefon och subtyper har sina egna fördelar och svagheter. En konventionell mobiltelefon utan extra funktioner kan vara tillräckligt för dem som bara använder sina mobiltelefoner för att ringa telefonsamtal. Men en smart telefon med en inbyggd mediaspelare, wi-fi och videokamera kan önskas av andra. Personliga preferenser, ekonomi och andra faktorer kommer alla in för att spela när man väljer en typ av mobiltelefon.