Vad vipparmar kommer att arbeta med ProComp Heads?

April 25

ProComp huvuden är högpresterande Enheter som är konstruerade för att passa en mängd olika motorer. Din oro är vad vipparmar passar huvudena. Den övre delen av huvudena är utformade med samma originalutrustning geometri. Så en mängd av vipparmar kommer att passa utan problem. Att välja rätt rockers är en fråga om personlig smak, till exempel om att använda lager eller högpresterande. Om du är osäker på vilken rocker att använda, kommer en kvalificerad högpresterande motorkonstruktören bistå med vipparm val.

Factory Stock

Fabriks lager vipparmar kommer att arbeta med ProComp huvuden. Dessa är de ursprungliga utrustningstillverkarens (OEM) rockers. De är en direkt bult i. Men, fabrik lager rockers är oftast inte lika effektiv som en högpresterande rocker. De förlorar kraft genom friktion. Medan fabriken lager kommer att fungera, andra effektivare vipparmar finns.

ProComp Rockers

ProComp tillverkar ett komplett sortiment av högpresterande vipparmar för olika motorer. Sedan Procomp tillverkar huvud och vipparmarna, har ingenjörerna avsedd både för en perfekt passform. ProComp vipparmar bör felfritt integreras med ProComp Heads.

Comp Cams Rockers

Comp Cams rockers kommer att arbeta utan problem. Dessa vipparmar har olika utföranden, såsom rull spets eller nållager på huvudvridningspunkt. I special vipparmar, Comp Cams varnar om ventilkåpan. Om locket är för grunt, kommer rockers träffade övre delen av höljet. Du kommer att behöva skaffa eftermarknads omslag med en hög topp clearance.

CB Performance

CB Performance rockers passar. Nyckeln förståelse att ProComp huvuden är utformade från ett "vad var original?" filosofi. Huvudena är utformade för att passa originalen och CB vipparmar är utformade för att ersätta originals.Various arm formler fås från CB Performance, såsom 1,25: 1 eller 1,1: 1 fabrik lager.

Valvetrain geometri

Du måste förstå vipparmen är bara en del av hela ventilgeometri. Om du väljer en hög-lift rocker, kommer det att påverka alla de andra komponenterna. Till exempel kan ventilfjädrarna börjar binda, kräver att du använder en annan ventil till våren kombination. Omvänt kan ventilerna träffade toppen av kolven, att du behöver skära spår i kolven. Att bygga en högpresterande motor kräver att du tittar på alla komponenter, och inte bara en eller två. En professionell motorkonstruktören bör konsulteras, för att hjälpa dig att välja (höger huvud och vipparmen) ventilkombination.