Hur konvertera min bil till propån

August 18

Hur konvertera min bil till propån


Med de stigande kostnaderna för bränsle, vissa fordonsägare väljer att konvertera sina bilar från en gasmotor till propan. Propan bränsle är mer kostnadseffektiv än gas, samt mer miljövänlig. Många stora företag som försöker att vara mer miljövänliga väljer att köra sina tjänstebilar på propan. Omvandlingen kan också förlänga livslängden på din motor. Med en konverteringssats och fordon kunskap, kan du konvertera din motor till propan och börja spara på bränslekostnader.

Instruktioner

1 Utför forskning för att avgöra vilken typ av omvandling är önskvärd och bättre lämpad för din bilmodell. Omvandling inkluderar en öppen slinga och sluten slinga. Den största skillnaden mellan de två systemen är att ett system med öppen slinga inte innehåller några enheter som tillåter användaren att övervaka gasolflaskan och motorns prestanda. Ett system med sluten slinga innefattar mätare som visar och övervaka propan i fordonet och mängden miles per gallon som tillhandahålls av propan.

2 Skaffa en konverteringssats som passar fordon som bestämdes genom forskning du utfört. Bestäm exakt märke och modell av bilen genom att hänvisa till fordonets ägare manual. Säkerställa att konverteringssatsen matchar märke och modell på fordonet.

3 Stänga av fordonets motor och öppna huven. Ta bort bilens bensintank genom att följa instruktionerna i bruksanvisningen.

4 Skaffa en propantank som är korrekt dimensionerad för fordonet. Installera propan tanken i stället för bensintanken genom att hänvisa till tillverkarens specifikationer.

5 Ta bort och ersätta gasledningarna som var anslutna från bensintanken till motorn med propan slangar. Anslut ändarna av slangarna till gas ansluter genom att köra propan slangar längs samma linjer som gasledningarna. Fäst slangarna med konsolerna som ingår i konverteringssatsen. Använd en skruvmejsel för att dra åt fästen för extra säkerhet.

6 Ändra kompressor ranson inställningar samt motorns cam timing enligt instruktionerna tillhandahållna av tillverkaren på konverteringssatsen. Se bilens instruktionsbok för mer information justering.

7 Installera nödstopp ventil som kommer med konverteringssats. Varje konverteringssatsen varierar så konsulkonverteringssatsen instruktioner för installation av nödstopp ventilen på rätt plats. Det akuta avstängningsventilen kommer att användas för att stoppa propån från att resa till motorn om fordonet är inblandat i en olycka eller när fordonet är avstängt.

8 Fyll gastank med propan tills du har en full bensintank. Provkör fordonet för att säkerställa att den körs normalt.

Tips

  • Rådgör med en mekaniker för information om vad propan tankar och konverteringssatser är lämpade och tillgängliga för din bil. Även om du kommer att utföra kroppsarbete, kan en mekaniker hjälpa välja och erhålla delar och material.