Hur man fäster Skruva på koaxialkabel Kontakter

August 20

Hur man fäster Skruva på koaxialkabel Kontakter


Koaxialkabel är den typ av kabel som används för att bära TV-signaler från antenner och kabel-TV-leverantörer i hemmet och till enskilda enheter. Sedan införandet av kabelmodem, är det också vanligen används för att bära Internettrafik. Koaxialkabel är lätt att känna igen genom sin enda koppartråd, sticker ut från centrum av en gängad koppling som skruvas på de gängade uttag på baksidan av TV-apparater och kabelmodem. Det är lätt att skära koaxialkabel till rätt längd och sedan bifoga en av dessa enkla skruvkontakter på nyklippta kabelände.

Instruktioner

1 Klipp den änden av kabeln med bladet på en uppsättning lineman s tång (den stora, breda typ) för att skapa en ren kabelände.

2 Skala bort ungefär en halv tum av koaxialkabeln s yttre höljet. Detta kan göras med en koaxialkabel strippa, eller försiktigt med en vass mattkniv.

3 Ta den yttre ledaren (skiktet strax under täck) och dra tillbaka den, vika det över un-avskalade kabeln för att exponera den vita inre isoleringen. Också skära ner alla folieskikten du hittar.

4 Skala bort 1/4 tum av inre isolering med hjälp av din kniv eller kabel strippor. Detta exponerar koppartråden i mitten av kabeln.

5 Skjut nya kontakten ned på kabeln. Den glider ovanpå den vita inre isolator, men under den yttre ledaren och folie. Du kommer att känna det sluta som kanten av den inre isolatorn träffar framsidan av kontaktdonet. Du kommer att se den exponerade koppartråden visas i mitten av kontakten.

6 Pressa klämman (även kallad en "hylsa") vid basen av kontakten med spetsen på lineman s tång för att fixa det på kabeln.