Problem med BMW Mini

June 12

År 2002, BMW blåst nytt liv i ett känt brittiskt märke när det började göra en återlanserade Mini Cooper. Mini är höft, och är skitkul att köra, särskilt i S-formen. Dock är modellen inte utan sina problem, särskilt modeller som gjorts under de första åren av produktionen när de buggar som stryks ut. Och precis som alla BMW produkt, är det en dyr bil för att bibehålla korrekt.

Motor

Motorn i Mini är en ganska tålig enhet om väl underhållna. Det har förekommit några rapporter om dåliga bränsle orsakar problem med bränsleinsprutning, men detta kan vanligtvis undvikas genom att använda rätt, högoktanigt bränsle.

Kylsystem

Liksom alla BMW produkter kan Minis lider misslyckade vattenpumpar och radiatorer. Det rekommenderas att vattenpumpar bytas ut 60.000 miles och radiatorer var 100.000 miles som förebyggande underhåll.

Transmssion

CVT automatisk växellåda som vissa av de äldre minis som används är en av de vanligaste problemområden. Tyvärr BMW erbjuder inte delar för att reparera eller återuppbygga växellådan, så det enda alternativet är att ersätta det hela på $ 5000 till $ 7000. BMW har sedan slutat använda CVT. De manuella växellådor i början av bilar kan vara problematiskt, men detta var fast i senare bilar.

Chassi / Fjädring

Tidigt Mini kan drabbas av skador på deras övre strut mounts om de drivs på ojämn och eller gropiga vägar. Fix innebär svetsning i förstärkningsplåtarna. Kontroll arm bussningar kan drabbas överskott slitage och ofta behöver bytas så ofta som 40.000 miles.

överväganden

Mini är en mycket väl utformad bil, och majoriteten av ägarna är nöjda med sina inköp. Liksom alla begagnad bil dock en pre-köp inspektion rekommenderas när man tittar på en Mini.