Hur får man en skrapa ut av billack

September 28

Att få en repa av billack kan vara lätt eller svårt, beroende på vilken typ av färg jobb på fordonet. Om du har en speciell lack, såsom godis äpple, måste du måla hela området av bilen (stänkskärm, dörren). Även då, med en godis äpple lack, det kommer aldrig att se exakt rätt. Om du har en vanlig lack, kan du enkelt reparera en repa i lacken, särskilt om färgen process som används baslack-klarlack. Om en basbeläggning-klarlack förfarande användes på fordonet, och scratch är inte djupt, kan du enkelt reparera det genomskinliga beläggningsskiktet.

Instruktioner

1 Förbereda det område som skall repareras genom våtslipning repan och en yta på 2 inches större än repan i alla riktningar. Våt sand lätt (med 600 grit våt-torr sandpapper), vilket gör att det att använda rikligt med vatten. Om scratch är endast klarlack, kan du kanske att gnugga repa ut. Hoppa över steg 2 och 3 och fortsätta med steg 5 om scratch är endast i den klara beläggningen.

2 Fortsätt att väta sand området tills repan börjar blekna. Om scratch är inbäddat djupt in i färg, måste du ta del av färgen av området runt repan. Ju djupare den scratch, bör den större område runt scratch slipas ut så att det inte kommer att vara en "dip" i färgen. Detta kommer att hjälpa fjäder den nya färgen i den befintliga färgen på fordonet. Du kanske inte kan få grunden för att märkbart blekna om det är mer av en skölp än en repa.

3 Fyll scratch med tjock grundfärg. Denna primer marknadsförs som "scratch fyllning" primer. Håll burken 2 till 3 inches från området repareras och spraya slipade området lätt. Låt primern att torka. Om scratch är mycket djup, eller om det är en skölp, fylla repan eller mejseln med glas förening. Låt föreningen att torka, så våt sand den slät. Om du fortfarande kan känna repa eller mejseln, lägga till ytterligare skikt av glas förening. Låt torka, sedan våt sand det.

4 Spraya fordonet måla över primern. Du kommer att behöva för att spruta åtminstone två skikt av färg över området. Låt varje lager torka, sedan våt sand varje skikt. När färgen är närmast färgen på resten av bilen, kommer du att ha tillräckligt med rockar färg. Håll sprayen kan åtminstone två till 3 inches bort från det område som målas. Använd en lätt beröring, sprutning lätt över området för att inte skapa körs i färgen (en körning är när färsk färg droppar ner på sidan av fordonet). Tillåta arbete för att torka i minst 24 timmar.

5 Spraya reparerade området med klarlack. Låt klarlack torka, sedan våt sand den med 2000 grit våt-torr sand papper att jämna ut färgen. Lägg till en andra skikt av klarlack.