Hur Stäng av ABS Brake Lights på en 2001 Chevrolet Silverado

May 10

Hur Stäng av ABS Brake Lights på en 2001 Chevrolet Silverado


Silverado var ursprungligen en trim nivå för Chevrolet C / K-serien lastbilar. Silverado namn ersatte C / K-serien monikers helt 1999. 2001 Silverado var tillgängliga med en mängd motorer och drivlinor, från basmodellen 1500 till 3500HD. Det låsningsfria bromssystemet på 2001 Silverado var ansvarig för att övervaka alla fyra hjulen och bromssystemet. En ABS problem ljus visas på instrumentpanelen om det finns ett fel i ABS-systemet.

Instruktioner

1 Öppna förardörren i Siilverado. Sätt OBDII skannern kontakten i OBDII porten under instrumentpanelen. Vrid tändningsnyckeln till tillbehörsläget. Tryck på strömbrytaren på OBDII ABS-kompatibel skanner.

2 Välj ABS alternativ från huvudskärmen i skannern, med "Up" och "Down" piltangenterna för att göra ditt val. Tryck på "Läs" eller "Enter" när du har gjort ditt val. Välj ditt fordon år, göra och modell på samma sätt att tala om för skannern vilken typ av fordon det skannar. Tryck på "Läs" -knappen för att skanna trucken för ABS-koder.

3 Reparera lastbilen baserad på resultaten av skannern. Reparationen kan innebära något så enkelt som en ABS-sensorn i hjulhuset, eller kan vara så delaktig som att byta ut hela ABS-styrenheten.

4 Installera skannern tillbaka till OBDII porten på Silverado efter att ha gjort nödvändiga reparationer. Gå igenom alternativen i varje meny att välja ABS och sedan ange dina fordons detaljerna igen. Tryck på "Radera" -knappen på skannern. Skannern kommer att uppmana dig att se till att du vill radera ABS (er). Använd piltangenterna för att välja ditt svar och tryck "Radera" igen.

Tips

  • Vissa programvarutillverkare erbjuder ett OBDII och ABS-gränssnitt för din bärbara dator. Denna programvara gör att du kan ansluta datorn direkt i fordonet, och övervaka eller göra justeringar av fordonets datorsystem.
  • radera aldrig en OBDII mikrokod eller en ABS-kod utan att de relevanta reparationer för att eliminera källan till koden.