Hur man reparerar & Patch Rust

November 24

Metallföremål är naturligtvis benägna att rosta. Rost uppstår när fukt tränger en metallyta och reagerar med syre. Metallen bryter sedan ner och börjar korrodera. Om den lämnas obevakad, kommer en liten rostfläck expandera och äta hela vägen igenom metallen. Rost är särskilt farligt för bilar och andra fordon. Det ger inte bara ner andrahandsvärdet på en bil, det kan också göra bilen osäkert att köra. Inspektera bilen och andra utomhus metallföremål för rost på en regelbunden basis. Försök att fånga rost på ett tidigt stadium. Detta gör reparationsarbetet mycket lättare.

Instruktioner

1 Skrapa bort lös färg och rost från det smittade området. Använd en stålborste eller stålull för att ta bort rost och lös färg. Skrubba området tills all rost avlägsnas och nya, glänsande metall är synlig.

2 Applicera en rost neutraliseringsmedel till området med en liten borste. Köp rost neutralizer på din lokala bil butik. Rosten neutralizer tätar metall och hjälper till att skydda den från nya rost. Tillåta rost neutraliserare för att torka under flera timmar. Applicera ett andra skikt. Vänta 24 timmar innan du fortsätter till nästa steg.

3 Applicera ett lager grundfärg. Metall primer kan köpas på din lokala bil butik eller hem leverans butik. Applicera primern med en pensel.

4 Sand området med ljus sandpapper. Fortsätt slipa tills området är plan och slät vid beröring.

5 Applicera glasrutor kitt till området. Använd en blygsam summa. Glas kitt fyller i repor och små gropar i metallen. Applicera glas kitt med en plast spackel. Större hål kan kräva epoxi snarare än glas. Epoxi reagerar kemiskt med metall för att göra en stark bindning.

6 Måla en övre skikt av färg på ytan. Färg skyddar metallytor mot fukt. Om du reparerar en bil, be fordons butik för att matcha din färg färg. Din bil har ett kodnummer som har färgen information om det. Välj lämplig färg för andra metallföremål. Applicera en klarlack av färg är ett annat alternativ. Det skyddar metall, men det ändrar inte färg.