Olika typer av Nissan Lastbilar

February 14

Från och med 2009 finns det två lastbilar som tillverkas av Nissan: Frontier och Titan. Både lastbilar har föregångare som är nästan lika gammal som företaget självt, som sträcker sig tillbaka mer än fyra decennier. Dessa inkluderar många små lastbilar, vilket var Nissans nisch i kategorin för årtionden.

Första Nissan Lastbilar

Olika typer av Nissan Lastbilar


År 1955, Nissan --- dåvarande Datsun --- började produktionen på en kompakt pickup truck kallas 120. Det skulle fortsätta att revideras under det kommande årtiondet --- som 220 i 1957 och 320 i 1961. Emellertid det var under 520 produktionskörning 1965-1968 att lastbilsmarknaden växte enormt. Enheter började sälja i USA i tiotusental. I själva verket, i sin debut år, 520 blev den bäst säljande importerade pickup i landet.

Evolution

Olika typer av Nissan Lastbilar


De generationer av lastbilar efter 520 fortsatt att utvecklas. 520 efterträdare, 521, var den första halv-tons pickup 1969. Med nästa serie, 620, Datsun lagt långa sängar. Dessutom började Datsun att tillverka lastbilar med extra utrymmen bakom huvudsäten, en funktion som gjort företaget hänvisar till en sådan uppställning som "King Cabs." Dessa innovationer infördes 1975 och 1977, respektive.

Nissan Hard

Olika typer av Nissan Lastbilar


1983 hade Datsun bytt namn till Nissan, och företaget hade en produktionsanläggning i Smyrna, Tennessee, vilket gör det första importören att tillverka lastbilar i USA. Detta blev den plats där nästa generation av Nissan lastbilar, Nissan Hardbody (D21), producerades. Vid den här tiden, förutom lång säng och King Cab alternativ, Nissan lastbilar varierades i motortyp och köra tåg. Nissan Hardbody gav mall för dess efterföljare, strömlinjeformade Nissan Frontier.

Nissan Frontier

Olika typer av Nissan Lastbilar


Infördes 1997 som en 1998 modell, är Frontier nuvarande kompakta pickup truck från Nissan. Det finns två versioner: vanlig hytt (Crew Cab) och förlängda hytten (King Cab), och trim är grundläggande XE, den sportiga SE, lyx-orienterad LE och tunga off-road tillbehör utrustade PRO- 4X. XE och SE kung Cabs har en 152-hästkrafter 2,5-liters 4-cylindrig motor och bakhjulsdrift, medan den andra trim skryta med en 261-hästkrafter 4,0-liters V6-motor med bak- och fyrhjulsdrivna alternativ.

Nissan Titan

Olika typer av Nissan Lastbilar


År 2004, Nissan startat produktion på Titan, en full-size pickup truck speciellt utformad för den amerikanska marknaden, vilket kastar sin hatt i konkurrens med de "tre stora" biltillverkare (General Motors, Ford och Chrysler). Den levereras i samma versioner och trimmar som sin mindre storlek storebror, Frontier. Det är dock drivs av en 317-hästkrafter 5,6-liters V8-motor.