Min Dodge Avenger kommer inte börja med ett nytt batteri

March 7

Min Dodge Avenger kommer inte börja med ett nytt batteri


Det kan vara mycket frustrerande om du bara har monterat ett nytt batteri till din Dodge Avenger och det kommer inte att starta. Men i de flesta fall är det sannolikt att upptäcka att det är ett enkelt problem som dåliga batterikabelanslutningar, eller kanske du lämnade viss elektrisk utrustning och nya batteriet har gått död. Följ ett par rutiner och du får din Dodge Avenger startat.

Instruktioner

Kolla Batterianslutningar

1 Sätt på skyddshandskar. Öppna och säkra huven på din Dodge Avenger.

2 Kontrollera att de båda batterikablarna är korrekt anslutna till Dodge Avenger nya batteriet. Ta bort minuskabeln från terminalen med hjälp av en skiftnyckel och sedan ta bort den positiva kabeln med en skiftnyckel. Kablarna är färgade röda och svarta och terminalerna är märkta "Pos" och "Neg."

3 Rengör batteripolerna och batterikabelanslutningar med hjälp av en stålborste. Batterikabelkontakter får korroderade och detta stoppar el strömmar korrekt.

4 Byt den negativa batterikabeln på batteriets minuspol. Anslut den positiva batterikabeln till den positiva batteriterminalen.

5 Börja Dodge Avenger. Om det börjar, är problemet löst. Om motorn inte vända, eller omsätter mycket långsamt, måste du kontrollera batteriet är laddat.

Kontrollera batteriladdningen

6 Använd en voltmeter för att kontrollera din Dodge Avenger batteri. Fäst sensorn på slutet av den röda tråden från voltmetern på batteriets pluspol. Fäst sensorn på slutet av den svarta kabeln på batteriets minuspol.

7 Läs utspänningen från batteriet. Om det står mellan 11 och 12 volt batteriet är laddat, så det finns en annan anledning till varför bilen inte startar och du behöver för att få det kontrolleras av en professionell. Om avläsningen är mindre än 11 ​​volt du behöver för att ladda batteriet. Ju lägre läser mindre ström batteriet har.

8 Sätt batteriet på laddning i flera timmar med hjälp av en bil batteriladdare. Efter flera timmar, försöka starta bilen. Om det börjar, är problemet löst. Om det inte startar du behöver för att få din Dodge Avenger kontrolleras av en mekaniker, eftersom det inte är ett problem med din nya batteriet.

Tips

  • Om du hittar din nya batteriet är dött och du inte har lämnat elektrisk utrustning på misstag, ta batteriet tillbaka till butiken och få en ersättare.