Information om Kelley Blue Book

May 9

En branschstandard sedan 1940-talet, är den Kelley Blue Book ett pris handledningen för bilar och andra fordon som uppdateras årligen. Begagnat fordon värdena är inbyte, privat fest och rekommenderat värde. Nya värden fordons inkluderar tillverkarens föreslagna priset (msrp), fakturapriset och Blue Book värde.

Typer av fordon

Kelley Blue Book visar värdet av bilar, lastbilar, sport nyttofordon, motorcyklar, snöskotrar och vattenskotrar.

erhålla värden

Människor kan beräkna ett fordons värde på Kelley Blue Book webbplats (se Resurser) eller kontakta någon auto återförsäljare för information.

Begagnat fordon Värden

Andrahandsvärde är priset en återförsäljare kommer att erbjuda när en kund köper ett annat fordon och inkluderar den aktuella som en del av betalningen. Privat fest värde är det pris som privata ägare säljer, och rekommenderat beskriver hur mycket en köpare kan räkna med att spendera på en återförsäljare.

Nya fordons Värden

MSRP bestäms av tillverkaren, och fakturan priset är det belopp som tillverkaren tar återförsäljaren för nya bilar och andra fordon. Handlare kan välja att sälja till ett annat pris från MSRP. Nytt fordon Blue Book värde berättar pris människor faktiskt betalar för ett visst fordon i hela landet.

faktorer

Värdet beräknas av faktorer såsom tillverkningsår, märke och modell, motorstorlek, körsträcka, allmänt skick och anpassade detaljer.