Hur rengör jag insidan av en digital SLR-kamera?

May 18

Hur rengör jag insidan av en digital SLR-kamera?


Digitala systemkameror (enda lens reflex) kameror skiljer sig från point-and-shoot kameror som SLR-kameror har utbytbara objektiv. Detta innebär att linsen på kameran kan tas bort och ersättas med en annan lins. Även om detta ger fotografen mycket större flexibilitet exponerar den också insidan av kameran för damm och smuts. Som ett resultat, bör SLR-kameror rengöras regelbundet för att ta bort damm eller smuts som kan ha etablerat sig på kamerans digital sensor.

Instruktioner

1 Ta bort lins eller kamerahuslock för närvarande ansluten till kamerahuset. Rengör insidan av kameran i en dammfri rum, såsom en utan mattor. Matsalar är vanligtvis bra val.

2 Placera munstycket på din fläkt lampa nära ytan av sensorn utan att röra den, och pressa lampan. Detta kommer att frigöra en puff av luft som kommer att ta bort eventuella lösa, stora partiklar av damm från ytan av sensorn.

3 Ta en ren sensorrengöring pinne ur förpackningen. Beroende på ditt val kommer pinnen antingen vara torr och behöver ett par droppar rengöringsvätska, eller kommer att förfuktas. Ta inte bort pinnen från påsen tills du är redo att använda den, och inte ställa pinnen ned eller det kan attrahera damm.

4 Torka provpinnen över ytan av sensorn i en komplett rörelse. Pinnen ska nå slutet av sensorn innan du plocka upp den. Arbeta i en riktning över sensorn, och överlappar dina sveper något för att säkerställa att du rengör hela ytan.

Tips

  • Sensorrengöring kompresser kan hittas på de flesta kamera återförsäljare och på nätet. Det finns inget varumärke som är att föredra framför en annan. Använd alltid en rengöringslösning speciellt framtagen för digitala kamerasensorer, och aldrig använda ett glas eller allmänt ändamål renare; dessa har kemikalier som kan skada sensorn.
  • När du tar bort objektivet när du fotograferar, placera kameran så att linsen pekar nedåt. Detta kommer att minimera mängden damm som är tillåtet att falla in i den öppna kroppen. Förvara aldrig kameran utan en lins eller kamerahuslock fäst.
  • Blås inte in i kameran för att ta bort damm. Fukt och kondens från din andedräkt skadar de inre komponenterna i kameran. Dessutom, aldrig använda en burk med tryckluft med ett flytande drivmedel. Kemikalierna i dessa burkar kommer också skada kamerakomponenter.