Hur rengör jag Cykel förgasare?

May 5

Hur rengör jag Cykel förgasare?


Motorcykel förgasare är känsliga delar av utrustning som lätt påverkas av skräp, föroreningar och inaktuella bränsle. Om de tillåts i förgasaren, dessa föroreningar börja bygga upp inom förgasaren är små bränslepassager och strålmunstycken och så småningom skapa en träsko som förhindrar motorcykeln körs på rätt sätt, om alls. Regelbundna förgasare rengöring kan förhindra träskor inträffar, men kräver en kunskap om hur man tar bort förgasarna från din motorcykel.

Instruktioner

1 Ta förgasarna från din motorcykel. Se till en fabrik servicemanualen är specifika för din motorcykel för detaljerade borttagning instruktioner. Ställ förgasare på en ren arbetsplats.

2 Leta reda på avtappningsskruvarna på flottören skålar längst ned förgasarna. Ta bort skruven med en skruvmejsel och tillåta bensinresterna rinna ut i en behållare. Ta bort skruvarna från omkretsen av flyt skålar med en stjärnskruvmejsel och dra float skålar och deras packningar bort från förgasaren kroppar. Rengör flottören skålar noggrant med en förgasare rengöringsspray och en mässingsborste. Skruva avtappningsskruvarna tillbaka på float skålar med en skruvmejsel.

3 Avlägsna de mässings strålmunstycken från botten av de förgasaren organ, med hjälp av en liten platt skruvmejsel. Grupp varje uppsättning strålar samman när du tar bort dem från förgasare. Rengör varje stråle noga med en förgasare rengöringsspray. Blås tryckluft genom munstycket eller använda en tunn tråd för att avlägsna instängd skräp. Placera varje grupp av strålar i separata plastpåsar för att förhindra förlusten av delar.

4 Ta bort mässings flyter från botten av förgasare. Använd en liten punch att skjuta flyta stiften ur förgasarna och dra flottörerna bort från sina fästen. Ta bort flottören nålar och ventiler från förgasaren kroppar med hjälp av en hylsnyckel. Rengör flottar, flyta nålar och ventiler med en förgasare rengöringsspray. Placera varje enskild flytenhet i separata plastpåsar.

5 Ta bort toppkåpor från förgasare, med en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fast locken till förgasaren organ. Placera skruvarna och mössor i en plastpåse.

6 Dra membranen eller diabilder ut ur toppen av förgasaren organ. Tryck jet nålar ur membranen eller diabilder. Rengör jet nålar och membran eller diabilder noggrant med en förgasare rengöringsspray. Sätt jet nålar i membranen eller glasen och placera varje enhet i separata plastpåsar.

7 Ta bort tomgångsluftskruvar och fjädrar från sidorna av förgasaren kroppar med en liten platt skruvmejsel. Rengör avsmalnande ändar skruvarna med förgasare rengöringsspray. Placera tomgångsluftskruvar och fjädrar i en plastpåse.

8 Spraya det inre av förgasarna med förgasare rengöringsspray, mättbränslepassagerna på undersidan av förgasarna. Blåsa tryckluft genom ventilerna bränsle att rensa bort eventuellt infångat skräp.

9 Sätt ihop förgasarna i omvänd ordning. Byt ut trasiga eller skadade flyta skål packningar med nya packningar. Sätt tillbaka förgasare på din motorcykel.

Tips

  • Blötlägg förgasare, float skålar och jet i en blandning av kokt citronsaft och vatten för att avlägsna alltför träskor och föroreningar.
  • Förgasarmunstycken och flyter är ömtåliga. Var försiktig när du tar bort dessa delar för att förhindra permanenta skador på strålarna, flöten och förgasaren organ.