Hur fungerar en Split momentöverföring Arbete?

June 16

Vad är en Split Torque Transmission?

En delad momentöverföring är en form av automatisk motorfordonsväxellåda som kan skicka ström till två separata ställen samtidigt, och även kontrollera hur mycket ström skickas till varje utgång källa. Sådana transmissioner först uppfanns för användning i helikoptrar, för att styra både huvud- och stjärtrotorer på en gång. Men de har blivit populärt med alla fyrhjulsdrivna fordon. Nya modellerna har en inbyggd dator som känner av hur mycket ström som behövs i varje drivaxel för att upprätthålla maximal dragkraft och justerar effektfördelningen för att kompensera.

Strukturera

Layouten på en delad momentöverföring har några viktiga skillnader från en normal automatisk växellåda. Om en normal sändning har en enda uppsättning av planetväxlar som ansluter till motorn med hjälp av svänghjulet, har en delad momentöverföring två sådana kugghjulsuppsättningar sitter sida vid sida. Det finns en serie av kopplingar som sitter mellan svänghjulet och vart och ett av kugghjulsuppsättningar. Dessa kopplingar styrs automatiskt genom en serie av ventiler som öppnar och stänger i förhållande till positionen av en självorienterande elektromagnetisk solenoid. Två vevaxlar fram ur transmissionen, en för varje kugghjulsuppsättning. Var och en är kopplad till en annan drivaxel, vilket innebär en driver framhjulen, och andra krafter bakhjulen på ett fordon.

Hur fungerar en Split momentöverföring Arbete?

Utgångspunkten i första växeln, kommer motorn skicka ström till båda planetkugghjulsuppsättningar. Som oljetryck och motorprestanda ökar kommer ventilkropparna styr kopplingar och bromsar fästa vid nyckelpunkter på planetväxeln engagera, vilket planetväxeln anpassningar ändra, föra fordonet i tvåans växel. Samma process upprepas varje gång en växeländring inträffar. På platt terräng medan fordonet rör sig rakt, är svänghjulet sänder lika mycket ström till båda kugghjulsuppsättningarna, och därmed lika mängder energi når alla däcken. När bilen lutar, antingen som ett resultat av en hård tur, eller går upp och nedför en lutning i vägen, förändras den elektromagnetiska solenoiden orientering för att hålla sig upprätt. Eftersom det är nu sitter på olika sätt i sitt hus, sänder detta en signal till ventilerna anslutna till kopplingarna på svänghjulet. Beroende på magnet position, några ventiler öppnar medan andra nära. Detta gör att vissa kopplingar att engagera medan andra att släppa, ändra fördelningen av makt går från svänghjulet till kugghjulsuppsättningar.