Hur man installerar en Rega RB301

July 18

Hur man installerar en Rega RB301


Oavsett om du är en DJ, vinyl aficionado eller bara försöka få en gammal skivspelare snurrar igen, bör du veta att ersätta en gammal tonarm tar lite förutseende och noggrann installation. Se till att din Rega RB301 tonarm är rätt passform för din skivspelare, och installationen är inte så svårt alls - så länge du noga hantera din tonarm, vilket är ganska skör. I cirka 10 minuter, men du har en världsberömd tonarm "jordad" i din skivspelare och korrekt inriktad.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla tonarm från dess monteringshål, vanligtvis åstadkommas genom att försiktigt knäppa loss den uppåt från monteringskassetten. Dra ut monteringskassetten nästa, om du installerar en ny.

2 Hitta rätt position för mittarmen monterings patron och arm genom att placera den mall som är medföljer RB301 tonarm på spindeln i mittpost och sedan över och på toppen av tonarm monteringshål. Rikta in kanterna på mallen så det är parallellt med sidan och baksidan av din skivspelare.

3 Placera monterings patron (vid behov) i hålet där mallen indikerar. Rega armar är tillverkade för att passa de flesta andra märken av monterings patroner.

4 Rikta din mall perfekt och driva en nål, perfekt vinkelrätt genom "arm hålets mitt" hål på mallen. Markera den positionen nedan på patronen med en penna.

5 Med mallen fortfarande på plats, driva din RB301 noggrant genom centrum monteringshål, att se till att, en gång på plats, kommer det inte störa stängning av din skivspelare lock. Snäpp fast tonarm i din monteringskassetten och justera patronen inriktning med hjälp av finjusterings instruktioner som finns i avsnittet Resurser.

Tips

  • Korrekt placering patronen är nödvändig för optimal prestanda och ljudkvalitet. Kontrollera med din patron tillverkare, liksom skivspelare tillverkare, när du byta ut tonearms att se till att du följer ett korrekt sätt.