Olika typer av bil fälgar

July 11

Hjul har kommit långt i utformningen eftersom deras uppfinning. Hjulen i dag kommer i ett obegränsat antal olika stilar och färger för att passa alla förare behov och önskemål. Rätt uppsättning hjul kan ge alla fordon ett helt annat utseende.

Steel Wheels

Stålhjul har varit en grundläggande fabrik standard på bilar i årtionden. Dessa hjul är billiga och vanligen inte estetiskt tilltalande. De kommer vanligtvis att täckas med dekorativa navkapslar. Användningen av stålhjul långsamt fasas ut som lättmetallfälgar blir billigare att producera.

aluminiumfälgar

Lättmetallfälgar är vanligen tillverkade av aluminium eller magnesium legeringsmetaller, och har vanligtvis kallas "mags". Tillgängliga i ett antal storlekar, kan dessa hjul förbättra prestanda och hantering av en bil. De kan också lägga till den totala utseende. Dessa hjul är lätta och starka, och är ett mycket populärt alternativ för prestandabilar.

Chrome fälgar

Krom hänvisar till den blanka nickel finish som appliceras på hjulen. Denna stil har vuxit till att bli ett populärt komplement till bilar och lastbilar trots en tung vikt. Krom hjul kommer i en mängd olika storlekar, men 20 tum, eller "dubbar", chrome fälgar och större som är mest populära. Denna typ av hjul erbjuder ingen prestandafördelar och därmed tjänar främst estetiska värden.

Spinners

Spinner fälgar har vuxit i popularitet i modern historia. Dessa fälgar har ett bihang till följd i hjulnavet som kommer att hålla snurra efter att fordonet har slutat röra sig. I likhet med krom hjul, det här alternativet tjänar något prestandavärde, och är strikt estetiska. Dessa hjul kommer i en mängd olika mönster och färger, och tenderar att vara mycket dyra jämfört med andra typer hjul.

överväganden

Tänk på de typer av hjul som används på ett fordon kan drastiskt förändra de hanterings- och allmänna köregenskaper. Stora eller tunga hjul bör inte användas på små bilar, eftersom de tenderar att hantera och reagerar bättre med mindre och lättare hjul. Motsatsen kan vara sant för större fordon som lastbilar och stadsjeepar. Om du är på marknaden för en ny uppsättning hjul och däck, kan en specialist på alla däckshopen vara till stor hjälp för att göra det bästa beslutet.