Hur man byter dörrhandtaget på en 1995 Chevy Lumina Van

July 31

Hur man byter dörrhandtaget på en 1995 Chevy Lumina Van


En bruten dörrhandtag kan orsaka allvarliga problem som du inte längre att kunna öppna eller låsa dörren. Bortsett från den irritation, kan detta innebära en säkerhetsrisk för din bil. Om någon av dina dörrhandtag på 1995 Chevy Lumina har skadas, bör du se att ersätta dem så fort som möjligt. Du kan plocka upp de verktyg och ersättnings dörrhandtag komponenter från din lokala auto butik.

Instruktioner

1 Placera fordonet på en plan yta. Se till att parkeringsbromsen är ilagd. Detta kommer att se till att fordonet stannar helt stilla medan du utför arbetet. Öppna huven på bilen. Lossa klämskruvarna på batteripolerna med en skiftnyckel. Lyft minuskabeln från batteripolen.

2 Öppna dörren som har trasiga handtag som du vill ersätta. Om avbrottet hindrar dörren från att öppnas, använd ett lås-picking verktyg för att försiktigt öppna upp dörren.

3 Ta bort de två skruvarna som är fästa vid dörrhandtaget trim med en stjärnmejsel. Lyft trim från dörrhandtag enheten. Ta bort skruvarna på armstödet närmast dörren. Lyft armstödet ut ur fordonet och placera i ett säkert område för återfastsättning senare.

4 Ta bort de tre fästbultar placerade bakom armstödet med en sockel nyckel. Använd en dörr bort panel verktyg för att ta bort dörrpanelen som ligger bakom armstödet. Koppla de två länkarmarna belägna i dörren med hjälp av din hand. Armarna är anslutna till dörrhandtaget. Detta gör att du kan nu ta bort dörrhandtaget helt från bildörren.

5 Sätt den nya dörrhandtaget på dörren efter borttagningsproceduren i omvänd ordning. När arbetet har avslutats, testa kvaliteten på dörrhandtaget för att säkerställa din dörr kan nu öppna och stänga korrekt.