Gemensamma Förgasare Vakuum Leakpoints

August 19

Gemensamma Förgasare Vakuum Leakpoints


Förgasaren fungerar som en blandningsskål för luft och bränsle, som den sänder ned i insugningsröret för förbränning i cylindrarna. Den mängd luft som passerar genom förgasaren halsen måste exakt uppmätt och levereras. Ibland luft kan komma in genom en trasig tätning, slang eller packning och skapa ett vakuum läcka. En fordonsägaren kan upptäcka och reparera vakuumläckor i förgasaren om han vet vad man ska leta efter.

vakuumslangarna

Flera vakuumslangar, eller små linjer, kan fästas till förgasaren, vanligtvis vid dess bas eller gasspjälls flaskan. En källa för en vakuumslang läcka kan vara vid positioneringsmembranventil, som har en liten gummiledning ansluten till den. Membranventilläge ser ut som en liten plastlåda och sitter nära spjällhuset. Ventilspetsen, eller bröstvårtan, kan lossna och orsaka förgasaren läcka. Knacka försiktigt på bröstvårtan änden med en liten hammare kan återsäte. Dammsugarslangen kan spricka eller delas också, som kräver ersättning. Alla vakuumslangar måste ha snäva beslag, om ansluten till den positiva vevhusventilationen (PCV) ventil som sitter i ventilkåpan, avgasåterföring (EGR) system som hamnar i insugningsröret, eller någon annan vakuumsensorporten. Alla ledningar och slangar skall vara smidig och inte torkade ut.

gasspjälls Shaft

Spjällaxeln håller den lilla cirkulära plattan i förgasaren som tillåter bränslet att komma in i insugningsröret. Från konstant användning av spjällaxeln, kan det inre hylsan slits ut och ge upphov till förskjutning i plattan. Detta kommer att leda till överdriven luft bypass, skapar ett vakuum läcka. Reparationsproceduren handlar om att ersätta den inre hylsan och spjällaxeln.

Spjällhus Packning

Spjällhuset packning, även kallad förgasaren bas packning, är den vanligaste källan till en vakuumläcka. Tätningen mellan förgasaren basen och insugningsröret måste vara lufttäta. Ibland packningen försämras på grund av värme och ålder, eller spjällhuset basen bultar slappna av. Reparationen innebär dra åt bultarna eller byta packningen.

Distanser och adaptrar

Förgasaren distanser sitta mellan gasreglaget flaskan och insugningsröret, som syftar till att öka förgasaren från grenröret. Adapter utför samma funktion, men båda enheterna blockerar också genomföras värme mellan grenröret och förgasaren så bränslet inte kokar i förgasaren skål. Distanser och adapter packningar kan bära, öppna upp ett vakuum läcka. De bör bytas ut om i försämrat skick. Tänk på att varje spjällhuset adapter kommer att ha två packnings sidor, så båda bör kontrolleras för integritet.

vakuum Caps

bör undersökas för eventuella små gummiproppar som täcker vakuumöppningar att förgasaren. Dessa extra tillbehör portar täckta av att en komponent har tagits bort eller förgasaren köptes som en eftermarknad upplaga. Eventuella nakna bröstvårtorna bör replugged. Gummi lock måste bytas ut om de visar lösa kopplingar eller sprickor.

Tomgång och blandning Skruvar

Tomgångsvarvtalet och blandningen skruvar, vanligen beläget nära basen av förgasaren, har gängor, säten och små packningsringar. En ledig eller blandningen skruv som har backat ur sitt säte, eller har skadat trådar, kan orsaka en liten vakuumläcka. Reparation handlar om att ersätta dessa små justerskruvarna och deras packningsringar, samt rengöring sätena.