Hur man byter 2004 Chevrolet Trailblazer 6 Cylinder EXT Disc bromsbelägg

June 26

Hur man byter 2004 Chevrolet Trailblazer 6 Cylinder EXT Disc bromsbelägg


2004 Chevrolet Trailblazer sexcylindriga EXT använder främre skiva bromsbelägg och antingen bakre skivbromsbeläggen eller bakre trumbromsar (som använder bromsbackar som friktionsmaterial). Bromssystemet är ganska lik den S-10 Chevrolet Blazer, Oldsmobile Bravada, GMC Jimmy och sändebud och Buick Rainier. Även om dessa fordon använder olika bromsbelägg i fyrhjuliga och tvåhjulsdrivna modeller, är det förfarande att ersätta dem i stort sett samma.

Instruktioner

1 Parkera Trailblazer på en hård, jämn yta och sedan öppna huven och ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med hjälp av en bromsvätske kalkon baster. Kasta gamla vätskan och sedan dra åt handbromsen. Byt huvudcylindern luckan.

2 Placera ett hjul kil bakom en av de bakre däcken.

3 Ta bort lug nut caps med Trailblazer s lug skiftnyckel.

4 Lossa muttrarna med lug skiftnyckel genom att vrida dem moturs precis tillräckligt för att bryta loss dem på lug dubbar bort från kanterna.

5 Hissa SUV med en hydraulisk domkraft placeras under den främre ramen järnväg och sedan sänka den till ett jack stativ. Upprepa för den andra sidan så att den främre änden av vägvisare är förhöjd.

6 Vrid tändningsnyckeln ett klick framåt för att låsa ratten utan att aktivera de elektriska komponenterna (som kan döda eller tömma batteriet om de lämnas påslagen under bromsbelägget byte). Vrid ratten hela vägen till höger för att ersätta den vänstra främre bromsbelägg första (och sedan vända hjulet när det är dags att byta det främre högra broms bromsbelägg).

7 Ta bort muttrarna och ta bort hjulen.

8 Placera C-klämman över okhuset så att överkanten av klämman är på insidan okhuset och enheten av klämman är belägen på stödplattan av utombordsplattan. Sakta dra klämman tills kolven i bromsoket sitter ordentligt i kolvhålet.

9 Använd spärr och en 3/8-tums hex-head socket bit för att ta bort de övre och nedre bromsok styrbultar genom att vrida dem moturs.

10 Ta tjocklek och vila den på toppen av knogen så att den inte hänger från gummibromsslangen.

11 Ta bort den yttre pad (det kan falla ut ur bromsok bostäder) och sedan ta bort den inre dynan genom att dra låsclipset och dynan från den ihåliga bromsok kolv.

12 Sätt den nya inre pad (med fästklammern) i den ihåliga kolven av bromsok och sedan in den yttre dynan i innerhuset av bromsoket.

13 Placera bromsok och kuddar montering över rotorn och bromsok montera montering och låt den vila på plats.

14 Rengör släta delen av bromsok styrtappar på en stålborste ratten på en bänkslipmaskin och sedan anpassa dem genom bromsoket och hand trä dem i knogen. Dra åt bromsok styrbultar med 3/8-tums hex-head socket bit och en momentnyckel till 45 ft-lbs.

15 Upprepa steg 8 till 14 (efter att vrida ratten som visas i steg 7) på den andra framhjulet och sedan ersätta däck och lug nötter. Tätt muttrarna till kanten och navaggregatet med rörtång.

16 Sänk Trailblazer en sida i taget (efter att ha använt domkraften att Kift det tillräckligt hög för att ta bort varje foten) och sedan dra åt muttrarna med momentnyckel och en socket i ett stjärnmönster till 100 ft-lbs. Byt ut lug nut caps.

17 Pump fotbromsen tills den känns fast och sedan kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Om det behövs lägg till ny DOT3 bromsvätska till fyllinjerna på dubbla kamrar huvudcylindern. Sätt tillbaka locket.

18 Släpp parkeringsbromsen, avlägsna kilen hjulet och sedan provköra Trailblazer för korrekt bromssvar.

Tips

  • Vid byte bak skivbromsbeläggen på den sexcylindriga EXT Trailblazer, avstå från att tillämpa parkeringsbromsen och placera kilen hjul framför ett av framhjulen. Parkeringsbromsen kommer att förbjuda dig från att kunna ta bort bromsoket.