LCoS Vs. DLP-TV

December 31

LCoS Vs. DLP-TV


Liquid Crystal silikon (LCoS) är en ny typ av TV på marknaden som kombinerar teknik för DLP och LCD-TV. Både DLP och LCoS TV kommer att visa sig vara ett värdefullt köp och det finns vissa likheter mellan de två. Ändå finns det skillnader som är värt att lära sig om du funderar på att köpa en LCoS TV.

Storlek

LCoS TV görs ljusare och smalare än andra bakprojektion TV, såsom DLP. Traditionella bakprojektion TV tar upp en hel del utrymme. Utrymmet du sparar med en LCoS TV kan du lägga mer möbler i rummet eller ge mer utrymme för manövrering. LCoS TV har nästan obegränsad potential för antal pixlar på grund av sin storlek.

Pris

Som färre LCoS TV är på marknaden, gör dem dyrare val. Andra bakprojektion TV, såsom DLP, är fortfarande billigare eftersom det finns fler modeller tillgängliga. Sony och JVC marknaden de mest vanligaste modellerna av LCoS TV. Det finns många fler modeller av DLP-TV på marknaden, med Samsung och Mitsubishi bland de mer populära val.

Bild

LCoS TV ger en ljusare bild med bredare betraktningsvinklar. Bildskärpa blir värre ju mer dina vinklar blir bredare på traditionella bakprojektion TV. Bildens ljusstyrka och bredare betraktningsvinkel gör LCOS-TV ett bättre val.

lampor

Både LCoS och DLP TV använda lampor som ljuskälla. Nackdelen med att ha lampor som ljuskällor är att vart tredje till femte år lamporna behöver bytas, och de kan vara dyra. Den fördelen med att ha lampor som ljuskällor är att när du investerar pengar och tid på att installera den nya lampan har du en bild som när du först köpte TV: n. Bilderna på Plasma-TV försämras med tiden.

överväganden

DLP-TV har visat sig vara en god investering för många konsumenter. Konsultera omdömen och prata med någon du vem som äger en LCoS TV innan man beslutar mellan en DLP-TV och en LCoS bakre TV. De långsiktiga kapacitet LCoS TV kan göra detta nyare teknik ett bättre val.