Hur vill kolla en VIN-nummer på Internet

July 2

Hur vill kolla en VIN-nummer på Internet


Varje bil som gjorts i USA kräver en fordonsidentifieringsnummer eller VIN. VIN ger information såsom din modell, gör och år av ditt fordon. Varje VIN är unik för det fordon på vilket befinner sig. Det krävs för registrering av bilen, och de flesta försäkringsbolag kräver det också. På grund av det unika numret på varje fordon, kan en enkel sökning för bilens VIN-nummer på nätet hämta några olyckor fordonet har varit i, körsträcka eller reparation historia. Sökningen är enkelt att utföra.

Instruktioner

1 Leta reda på numret på ditt fordon. Det är oftast placerad på förardörren. Öppna dörren och på panelen som vanligtvis dolda när dörren stängs du hittar ett klistermärke med VIN av fordonet. Numret är också belägna på instrumentpanelen på förarens sida av fordonet.

2 Dubbelkolla att siffrorna är korrekta. Ett nummer på fel plats kommer att ge dig felaktig information under din sökning.

3 Google orden "fordon historia rapport." Välj det rapporterande företaget som du vill använda. En av de mest populära fordon historia rapportering företag är Carfax. Carfax är en betaltjänst. Det finns dock många fria fordon historia rapporterande företag.

4 Ange den information som krävs i formuläret på fordonet historia rapport bolagets hemsida. Vanligtvis är bara VIN.

5 Ladda ner rapporten. Beroende på tjänsteleverantören, kan rapporten innehålla antalet tidigare ägare, olyckor, Vägmätaravläsningar och en historia av allvarliga reparationer. Vanligtvis kan du skriva ut denna rapport direkt från hemsidan.

Tips

  • Även de uppgifter som erhållits från ett fordon historia rapport kan bidra till att göra ett välgrundat beslut, får en certifierad mekaniker att kolla in alla fordon som används innan du köper den.