Kan du Wire-borsta en bromsrotor?

July 6

Kan du Wire-borsta en bromsrotor?


Broms rotorer är föremål för ett antal olika krafter som kan få dem att korrodera eller samla skadliga avlagringar. Stålborste är ett lönsamt sätt att rengöra en rotor, förutsatt att du följer några enkla regler.

material

Medan vissa härdade rotorer stål skulle kunna motstå slitage av en stålborste hjul, de flesta kan inte. För elverktyg applikationer, använder endast en mässingsborste på rotorytan för att eliminera flash rost och avlagringar. Stålborst är säker om du använder en handhållen, tandborste stil borste.

Användande

Tryck lätt med trådborste hjul och rör sig i snabb men stadig cirklar medan du håller kvarnen på ungefär en 45-graders vinkel mot rotorytan. Detta är så mycket att hålla mässingstrådar från att flyga ut av hjulet för att skydda rotorn. Dessa trådar kan enkelt bädda in i exponerade köttet när de flyger bort från hjulet.

undantag

Du bör endast använda en stålborste för att rengöra lätt till medel rost eller avlagringar från rotorns yta. Om rost har trängt in i rotorytan tillräckligt för att orsaka synliga gropar, måste du ersätta den strukturellt äventyras komponenten innan den splittras under hård användning.