Vad gör en bil en hybrid?

August 27

Vad gör en bil en hybrid?


En hybridbil är ett fordon som använder två eller flera källor av motorteknik för att skapa drivande energi. De grundläggande komponenterna i en hybridbil arbete tillsammans för att uppnå bränsleeffektivitet och höga prestanda. Hybridbilar delar flera gemensamma faktorer. Läs vidare för att lära sig vad som gör en bil en hybrid.

Två olika motorer

Hybridbilar har två olika motorer, oftast en bensinmotor och en elmotor. Hur dessa två motorer arbetar tillsammans varierar på hur mycket ström produceras från vilken motor.

Regenerativa bromssystemet

Den regenerativa bromssystemet tillåter hybridbil att återvinna energi och förvara den i batteriet. Elmotorn fungerar som en generator och laddar batterierna medan hybriden saktar ner för att stoppa.

Idle-avstängningsfunktionen

En hybridbil stänger sin gasmotor när det inte rör sig och vänder tillbaka på när bilen börjar accelerera. Medan du kört fast i rusningstrafik, stannade vid ett trafikljus eller står i kö vid drive-thru, vänder den gasdrivna motorn automatiskt.

Servo Ability

Den servo förmåga uppstår när en motor hjälper andra utför full funktion av körning. En bensinmotor ladda elektriska batteriet under körning är ett exempel på makt att hjälpa.

lättvikts~~POS=TRUNC

Hybridbilar tillverkas av lättviktsmetaller, såsom aluminium och magnesium, eller lättviktskompositmaterial såsom kolfiber. Dessa lättviktsmaterial öka effektiviteten i hybridbilar, vilket får dem att använda mindre energi för att accelerera och öka deras gas körsträcka.

Låg rullande däck

Medan däcken på konventionella bilar behagade att ge en mjuk gång, mindre väg buller och mer dragkraft, dessa orsakar en överraskande mängd drag. Hybridbilar använda specialdäck som är både styvare och uppblåst till ett högre tryck än konventionella däck, så de orsakar ungefär hälften dra av vanliga däck.