Sunpro oljetrycks Gage Instruktioner

March 23

Sunpro oljetrycks Gage Instruktioner


Många fordon är utrustade med en oljetrycksvarningslampan som tänds när motoroljetrycket sjunker under en säker tröskel. Detta ljus har dock inget sätt att tala om vad oljetrycket är vid varje given tidpunkt, inte för att varna dig om en förestående katastrof som kan förstöra din motor. Lös det här problemet genom att installera en Sunpro oljetrycksmätare. Detta förfarande gäller för Sunpro mekanisk oljetrycksmätare CP8206.

Instruktioner

Förberedelser för att installera din Sunpro oljetrycksmätare

1 Höj framsidan av bilen med en domkraft. Placera jack ställning på varje sida under ramen och sänka bilen på läktaren för stöd.

2 Placera en ren uppsamlingskärl under motoroljetråget den. Ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel och tappa ur oljan i stekpannan.

3 Byt ut motorns oljeavtappningspluggen med skiftnyckel och täcka tråget med en ren plastfolie så att du kan återanvända olja.

4 Leta upp varningslampan sändande enheten nära motoroljefiltret på motorblocket. Den sändande enheten är en stor mutter, om en tum i diameter, med en enda elektrisk tråd ansluten ovanpå.

5 Dra i elektrisk tråd av varnings sändande enheten för hand och lossa den sändande enheten från motorblocket med hjälp av en skiftnyckel.

Installera Sunpro oljetrycksmätare

6 Leta reda på litet plaströr - ca 2 till 3 inches i längd - som medföljde oljetrycksmätare kit. Gänga en ände av röret till motorblocket i stället för den ljus sändande enheten med hjälp av en skiftnyckel. Om tråden är inte av samma storlek, installera den gängade adaptern mutter som kom med din utrustning på motorblocket först och installera plaströr på adaptern.

7 Fäst ena änden av T-kopplingen som medföljde satsen i den andra änden av plaströret du just installerat med hjälp av ett par revben gemensamma tänger och varningslampan sändande enheten på den motsatta änden av T-rör med hjälp av nyckeln.

8 Anslut motorns montering, liknande den adapter muttern, till den andra gängade änden av T-rör med användning av skiftnyckel. Denna motor montering medföljer kit också.

9 Skjut den ena änden av plastslangen som kom med din utrustning genom sexkantmuttern från satsen och locket samma ände av plastslangen med hylsan eller metallbandet från din kit.

10 Fäst sexkantmuttern till den gängade inpassningen av motorns montering för att fästa plastslangen till T-rör med användning av en skiftnyckel; koppla in den elektriska kabeln till varningslampan sändande enheten.

11 Rikta den andra änden av plastslangen genom en befintlig genomföring hål i brandväggen i bilen och dra slangen från insidan av fordonet men lämna tillräckligt slang mellan motorblocket och brandväggen. Fäst slangen till en befintlig konsol i motorrummet med hjälp av en plastbandet.

12 Placera den nya oljetrycksmätaren under instrumentbrädan så att det är till din högra sida när du sitter bakom ratten. Markera de två gauge skruvhål på instrumentbrädan med en svart markering. Borra två små hål på instrumentbrädan med en borrmaskin med de två markerade punkterna som referens.

13 Dra plastslangen mot monteringsplats manometern och mäta mängden slang du behöver för att nå mätaren. Giver dig själv om sex inches mer av slanglängd för slack och kapa slangen med hjälp av en mattkniv.

14 Skjut slangänden genom den andra muttern som medföljde satsen och mössa i slutet av slangen med den andra hylsan från satsen.

15 Fäst sexkantmuttern till den gängade montering på baksidan av oljemätaren för att fästa slangen till spårvidden med hjälp av en skiftnyckel. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, installera mätaren på instrumentbrädan med de två skruvarna som följde med satsen. Knyt slangen till en konsol under instrumentbrädan med hjälp av en plastbandet.

16 Ta bort oljepåfyllningslocket från toppen av motorn och ersätta motorolja med hjälp av en liten tratt. När du är klar tillbaka och dra åt oljepåfyllningslocket.

17 Starta motorn. Kontrollera hur din Sunpro oljetrycksmätaren fungerar och för eventuella oljeläckage runt enheten du just installerat på motorblocket och bakom oljetrycksmätaren. Kontrollera oljenivån och om nödvändigt, tillsätt mer olja så att nivån för hela märket på mätstickan att följa instruktionerna på bilägarens eller fordonsservicemanual.