Symtom som din bil behöver en justering

April 1

Symtom som din bil behöver en justering


En bils anpassning syftar på hur vinklarna hos hjulen justeras. När en mekaniker utför en justering justerar han vinkeln på hjulen till rätt vinkel till marken och till varandra. Att veta när du behöver en inriktning kan inte vara självklart, men det är en viktig del av fordonsunderhåll. Dålig anpassning kan leda till förtida däckslitage och styrproblem.

Dra åt sidan

Om bilen tenderar att glida mot mitten av vägen eller drivor mot axeln av vägen, då kan du ha en anpassning problem. Du kan hitta dig själv hela tiden att applicera tryck på hjulet för att hålla bilen rör sig i en rak linje. Anledningen en bil drar snett är ofta på grund av camber av hjulen. Camber avser den vinkel med vilken hjulen är uppradade med vägen. Om du tittar på hjulen från framsidan av bilen, kan toppar däcken peka något inåt eller utåt. Om de är närmare upptill än nedtill, så har du negativ camber. Om överdelen av däcket lutar utåt, är denna positiva camber. Minsta fel justering i camber gör att bilen att svänga åt ena eller andra sidan. Korrigera denna anpassning fråga bör hålla bilen rullar rakt fram.

Vandrande

Medan ett felaktigt inriktad bil kan konsekvent dra åt sidan på grund av camber kan också ha andra styr problem på grund av caster. Caster är vinkeln av styr pivot. Sett från sidan, kan caster orsaka styrvrid att luta sig bakåt eller framåt. Om styrvrid är alltför negativ, vilket betyder att den lutar sig tillbaka för långt, då bilen kan ha en tendens att vandra på vägen medan du kör. Detta gör styrningen i en rak linje en ständig kamp. Om den är placerad för långt fram, eller positivt, kan det göra styrningen ryckig och alltför hård.

däck~~POS=TRUNC

En av de mest uppenbara symptom på förskjutning är däckslitaget. Camber samt toe-in kommer att påverka hur ett däck bär. Toe-in är avståndet mellan den främre kanten av de två framhjulen och den bakre änden av de båda framdäcken. Om däcken är inriktade på fel sätt med avseende på toe-in eller camber, så kommer det att orsaka den del av däcket som överanvända att bära snabbare. Kraftigt slitna trappsteg på utsidan av däcket kan betyda camber är alltför positiv, eller så finns det för mycket toe-in. Inuti slitage skulle tyda på motsatsen inriktningsproblem.

vanlig missuppfattning

En vanlig missuppfattning om dålig anpassning är att det orsakar skakningar medan du kör. Skakning eller vibration, medan körning, orsakas ofta av en utsliten däck som är orund, eller obalanserade däck. Slitna däck kan inledningsvis vara ett resultat av en anpassning problem, men skaka själv är på grund av däckens skick, inte anpassningen själv.