Hur man ansluta en equalizer med en Surround Sound Amp

March 9

Hur man ansluta en equalizer med en Surround Sound Amp


En equalizer ansluter med ett ljudsystem för att forma ljudet över ett frekvensområde med hjälp av glidande kontroller. Standard RCA-typ ljudkablar används för att ansluta en kvitteringsboll till förstärkaren i ett surround-ljudsystem. Förstärkarens bandövervakningsfunktionen skickar ljudsignalen från förstärkaren till kvittera för justering och sedan skickar den tillbaka till förstärkaren, vilket i sin tur sänder signalen vidare till surroundhögtalarna. Anslutningarna tar mindre än en minut.

Instruktioner

1 Anslut en uppsättning ljudkablar till equalizer s ingångar, genom att använda den vita kontakten för vänster ljudutgång och den röda kontakten till den högra uttaget.

2 Sätt i kontakterna på den andra änden i förstärkarens Tape MONITOR OUT.

3 Anslut en andra uppsättning ljudkablar till förstärkarens Tape monitor i uttagen och anslut den andra änden i equalizer ljud OUT, med samma färgkoder för att matcha kablar till uttagen.

4 Tryck på "Tape Monitor" knappen på förstärkaren och slå på equalizern.

5 Spela upp en ljudkälla såsom en CD eller Blu-ray-skiva och justera glid kontrollerna på equalizer till dina personliga preferenser.

Tips

  • Börja med alla skjutreglagen på platta eller nolläge på equalizern, som är referenspunkten för det ursprungliga ljudet för den ursprungliga inspelningen, såsom en CD-skiva.
  • Anslut ljudkablarna innan du ansluter komponenterna i eluttaget.