Byta en truck bed frontpanel

October 29

Byta en truck bed frontpanel


Frontpanel din pickup säng gör mer än bara ge ett slut för lådan. Den rymmer sidopanelerna tillsammans och ger en skiljevägg för att skydda baksidan av hytten, hålla tunga föremål från att lätt skjutas upp mot ryggen hytten glas, som har annars obehagliga resultat. Att ersätta panelen måste du ta bort sängen. Lastbilsflak är mycket lättare än man kan förvänta sig, men det kommer fortfarande att kräva extra händer att flytta sängen fram emot att få tillgång till panelen.

Instruktioner

1 Leta upp sängen till bultramar. Det finns typiskt ett i varje hörn och ofta en ytterligare bult längs varje långsida. Konsultera en reparationshandbok för din specifika märke och modell för mer specifik vägledning, eller kontrollera installationsanvisningarna som medföljer din säng panel. Använda en slagnyckel för att lossa och ta bort muttrarna från dessa bultar från undersidan tills bädden är lös på ramen.

2 Placera en skumdyna eller vikta filtar på garagegolvet bakom lastbilen för att fånga botten av bakluckan. Spärr bakluckan på plats, glider en bult genom låset hasp, om din lastbil är så utrustad, att hålla den säker. Ha en medhjälpare hjälpa dig i glidande sängen tillbaka längs rambalkar tills du kan tippa sängen nedåt, med botten av bakluckan på toppen av plattan du placerat.

3 Använd en inverkan pistol för att ta bort skruvarna från hörn lederna i lastbilens flak. Det finns typiskt två i varje vertikal hörnet och en i botten av varje hörn. Läs i manualen reparation eller installationsanvisningarna för mer detaljer. Lyft frontpanelen bort.

4 Ställ den nya panelen på plats. Fäst den nya panelen till sängsidor på samma sätt som originalet, med hjälp av den nya bulten maskinvara förutsatt att din nya säng panel. Dra åt skruvarna med inverkan pistol. Tips sängen upp och skjut den framåt på ramen tills den ligger i linje med de ursprungliga bultar.

5 Justera sängen till ram bultar och kör en genom varje hål. Trä en bricka och mutter på varje bult och dra åt dem med effekterna pistol från undersidan av trucken.