Hur man använder optiska sensorer

February 23

Hur man använder optiska sensorer


Optiska sensorer är viktiga komponenter i moderna smarta telefoner. Inte bara är de som används för kameror på dessa enheter men många smarta telefoner har också inbyggda optiska sensorer som känner av när de är nära en användares ansikte. Detta gör det möjligt för dem att dämpa deras skärm ljus och spara på batteriet. Även om dessa funktioner på egen hand, är det en bra idé att veta hur man använder en optisk sensor, såsom en telefonens kamera.

Instruktioner

1 Vrid telefonen över och leta reda på kameralinsen på baksidan av enheten. Det kommer att finnas en optisk sensor över eller under kameralinsen.

2 Öppna kamerafunktionen från huvudmenyn i telefonen. På många telefoner denna funktion kommer att listas på startskärmen och (eftersom de flesta moderna smarta telefoner kommer med en pekskärm) kan nås genom att trycka på "Camera" -ikonen.

3 Placera kameralinsen på motivet du tänker fotografera. Lägg märke till att den optiska sensorn fungerar med kameralinsen, avkänning rörelse och rörelse.

4 Välj "Inställningar" eller motsvarande från startskärmen i telefonen.

5 Välj "Backlight" eller motsvarande från menyn. En lista med alternativ visas i detalj hur du kan ställa in känsligheten för motljus på din telefon. Hur du ställer in bakgrundsbelysningen i förhållande till var handstycket är i förhållande till örat kommer att påverka känsligheten hos den optiska sensorn.