Vad innebär det att skjuta i Camera Raw?

September 29

Vad innebär det att skjuta i Camera Raw?


Medan de flesta digitalkameror på marknaden inte erbjuder RAW funktion, mer avancerade professionella versioner tillåter fotografer att växla mellan JPEG och RAW med en knapptryckning.

JPEG kontra RAW

De flesta digitalkameror tar bilder i JPEG, uppkallad efter Joint Photographic Experts Group. Detta innebär att kameran redigerar bilden med sin egen programvara och sedan lagrar den på ett minneskort. En RAW-bild innebär att bilden inte har behandlats ännu av kameran, men kan vara klar med programvara av fotografen.

Fixa fel

När du fotograferar i RAW eller JPEG, finns fotografering fel som du kan göra som kan påverka den totala bilden. Till exempel, om din exponering var inte korrekt för ditt skott, en bild som tog i RAW-läge lättare korrigeras med datorprogramvara än en JPEG-bild som redan har behandlats av kameran.

skarp bild

En bild som är tagen i RAW ger vanligen en bild som inte anses vara mycket skarp, eller polerad. Detta kan bero på antingen kameran används och vilka inställningar fotografen används. Bilder som är mindre än vassa kan poleras upp med en redigeringsprogram som Adobe Photoshop.

Konvertering till JPEG

När du har tagit dina bilder i RAW och används sedan ett program för att manipulera bilden exakt hur du vill att det ska se ut, kommer du sedan att konvertera bilden till en JPEG-fil. Detta är det format som är tryckbart, publicerbar, och delbara mellan olika parter. Du kan inte dela en RAW-bild som du kan en JPEG-bild.