Hur man väljer rätt storlek Fälgar

January 4

För att välja rätt storlek fälgar, måste du veta att vissa storlekar fälg kan förbättra eller försämra vissa aspekter av bilens prestanda. För att optimera din fälgstorlek, måste du veta hur specifika fälg former och storlekar påverkar din bil.

Instruktioner

1 Mäta storleken på bilens fabriks fälgar, eller gräva ut bilens bruksanvisning och leta upp fabriksspecifikationerna beträffande fälgdiameter. De flesta fordon kan montera fälgar som är ett par inches större än fabriks fälgar. Ändra fälgdiameter påverkar stil och prestanda i bilen under mycket speciella sätt.

2 Besluta på fälgar som är mindre än din nuvarande fälgar om du vill minska den totala vikten på bilen något. Även om du kanske inte uppleva betydande förbättringar i bränsleeffektivitet och prestanda genom att helt enkelt ändra dina fälgar, tänk på att äga en bil är ett maratonlopp, inte en sprint. Spara några cent på gas varje resa kan lägga till upp till ett betydande belopp över livet på din bil.

3 Satsa på bredare fälgar om du är ute efter att förbättra prestanda och hantering av din bil. Fälgar med en bredare horisontell diameter hjälper bilens acceleration och förbättra kurvtagning.

4 Välj fälgar med en utsträckt vertikal diameter om du vill att dina fälgar att se bra ut över allt annat. Fälgar av en långsträckt, vertikal storlek tenderar att vara mer estetiskt tilltalande än horisontellt utsträckta fälgar eller de som är helt runda.

5 Gå till fälgar som är 1 eller 2 inches större än din fabriks fälgar att kombinera något bättre prestanda med något förbättrad estetik. Medan horisontellt sträckta fälgar är den bästa vägen att gå för att få mer fart på bilen och vertikalt sträckta fälgar är den gyllene standarden för en skarp utseende, kan du dela skillnaden. Stora fälgar göra lite av båda.

Tips

  • Ställ en mekaniker eller fordonspersonal om rätt offset storlek för bilens fälgar. Om du inte får kvittningsrätt, kanske du förstöra bilens hantering eller styrning.
  • Om du väljer anpassade fälgar, gör helt säker på att de har en maximal belastnings som passar din bil eller lastbil.
  • Om du väljer krom spinning fälgar, räkna med att betala ett högt pris. Detta gäller särskilt om du väljer fälgar som snurrar även när bilen står stilla.