Hur man gör Metal reparation utan Svetsning

June 18

Om du behöver reparera hål och tårar i metall och inte har förmågan att svetsa, överväga ett annat alternativ. Dagens epoxier kan binda till metallen och en gång härdats, skapa en permanent reparation nästan lika stark som metallen till vilken den är bunden. Du kan inte bara använda någon epoxi för att skapa en permanent reparation på metall. Det måste göras av partiklar av metall som du reparera. Till exempel, om du använder en vanlig epoxi på rostfritt stål, epoxi så småningom kommer att rosta och äventyra reparationen.

Instruktioner

1 Don dina skyddsglasögon, visir och läder arbetshandskar.

2 Fäst trådhjulet till 4-tums kvarn.

3 Sänk din ansiktsskydd och rengör metallen. Metallen måste vara glänsande och fria från korrosion och föroreningar som kommer att störa bindningen mellan epoxi och ytan av metallen.

4 Placera det lilla blocket av trä på utsidan av reparation och knacka försiktigt på insidan av reparation med hammaren för att stänga hålet i metallen. Du kan hoppa över det här steget om du reparerar en rost hål eller insidan av metallen är otillgängliga.

5 Scuff området runt Reparation med 200-grit sandpapper för att ge epoxin en god bindningsyta.

6 Blanda en del av epoxi, per tillämpningsanvisningarna, för att täcka ett område dubbelt så stor som reparationen du gör i metallen.

7 Kraft pressa epoxin in i reparation och på ytan av metallen. Arbeta epoxi med fingrarna tills all luft har avlägsnats från reparationsområdet och epoxi ligger platt på metallens yta.

8 Låt epoxin härda i enlighet med instruktioner.

9 Fäst 4-tums klaff diameter hjul till kvarnen.

10 Slipa ner den härdade epoxi med klaffhjul för att jämna ut epoxi reparation.

11 Blanda epoxi med 80 slippapper för att skapa en sömlös metall reparation.