Är Sansa MP3 kompatibel med iTunes?

July 13

Är Sansa MP3 kompatibel med iTunes?


Även Apples iTunes gränssnitt direkt endast med ett fåtal personliga mediaspelare, som inte omfattar SanDisks Sansa MP3-spelare, kan du överföra musikfiler från iTunes samling till din Sansa-spelare. För att överföra filer måste du bestämma vilka filer din Sansa-spelare stödjer och använda iTunes för att konvertera dina mediefiler till rätt format. Alternativt kan du använda programvara från tredje part för att göra din Sansa MP3-spelare dyker upp i iTunes.

kompatibla format

För att överföra filer till Sansa MP3-spelare måste filerna inte innehålla hantering av digitala rättigheter. Alla filer som laddas ner från iTunes Store efter April 2009 är DRM-fria. Om du har en Sansa Fuze + eller Sansa Connect spelare, det är redan kompatibel med iTunes native ".aac" eller ".m4a" audio filformat. Om du vill använda din DRM-fria iTunes-filer med andra Sansa MP3-spelare måste du konvertera filerna till en MP3-format.

Konvertera iTunes-format

För att förbereda iTunes för MP3 omvandlingar, ställa in programmet att använda sin MP3-kodare för omvandlingar. Klicka på "Redigera", "Inställningar", "Allmänt" och "Importera inställningar." Klicka på "MP3 Encoder" från Importera med listrutan och klicka sedan på "OK". När du har ställt kodaren, högerklicka på var och en av filerna i din musiksamling som du vill överföra till din Sansa MP3-spelare och klicka på "Skapa MP3-version." Du kan också välja flera filer samtidigt med hjälp av "Shift" eller "Ctrl" på tangentbordet och sedan högerklicka på någon av de valda filerna att konvertera flera filer samtidigt.

överföra filer

Innan du kan överföra filer till Sansa MP3-spelare, kan du behöva sätta den i MSC-läge. Du kan komma åt den här inställningen under USB-läge i din Sansa-spelarens inställningsmeny. Anslut din Sansa-spelare till datorn med USB-kabel. Klicka på Windows orb och "Computer" och sedan öppna din Sansa-enheten och dess musikmappen. Om "Music" är inte synlig, aktivera dolda mappar i fliken Visa i Windows Explorer Mappalternativ fönstret. Dra dina konverterade musikfiler direkt från iTunes och in i musikmappen för att kopiera dem till enheten. Du kan också dra spellistor att kopiera alla låtar på spellistan till enheten.

Tredje part synkronisering Software

Vissa tredjepartsprogram som iTunes Agent och iTunes Sync för Windows eller iTuneMyWalkman för Mac gör att du kan interagera med din Sansa-spelare via iTunes, om än med begränsad funktionalitet. Dessa program antingen representerar spelaren som en spellista i iTunes, så att du kan överföra filer till din Sansa-spelare genom att dra dem till spellistan eller de automatiskt synkronisera vissa angivna spellistor till enheten varje gång du ansluter den. Samma gräns för filtyper fortfarande gäller; du måste konvertera dina filer till ett kompatibelt format innan överföra dem via en tredje part program.