Regler för dimljusen

March 8

Regler för dimljusen


Första goda nyheter. Om du kör en SUV, pickup eller någon annan typ fordon som dimljus är förinstallerade eller som du har lagt till dem på dig själv, det finns ingen federal lag som förbjuder deras placering på fordonet. För det andra finns det inte någon dåliga nyheter. Det är mer inga nyheter alls, egentligen. Det beror på att det inte finns någon post i USA, utom Kalifornien, där motorfordons lagar specifikt behandla användningen av främre dimljus. Och även i Kalifornien var det diskutabelt på grund av motstridiga tolkningar av lagstiftning, tills de förtydligas i 1996.

Historien om Rick Russell

Rick Russell ägde en 1956 Jeep Wrangler som han hade installerat dimljus på den främre stötfångaren. Körning i södra Tahoe 1995, citerade en California Highway Patrol officer honom för att inte ha lock på hans off-road ljus. Han hade en utfrågning den lokala domaren och vittnade om att dimljusen inte var "off-road" ljus men var i själva verket "extra" eller dimljus som är tillåtet enligt California Motor Vehicle Code # 24402 och därför inte kräver täcker . Koden säger: "Alla motorfordon kan vara utrustat med att inte överskrida två extra driv lampor monterade på framsidan på en höjd av minst 16 inches eller mer än 42 inches." Trots lamporna omfattas dessa parametrar var Russell befunnits skyldig. Officeren hävdade att lamporna var off-road lampor som omfattas av avsnitt # 24411, vilket gör att upp till åtta lampor, men de måste täckas när de inte terrängkörning.

överklagandet

Att vara en ihållande karl och, i detta fall, inom ramen för lagen, Russell överklagas till California Superior Court, som upphävde lägre domstolsbeslut. Enkelt uttryckt, ingick tre domare panel att dimljus var extraljus och krävde inte täcker.

FBI

Täcker alla sina baser, skrev Russell till den federala Department of Transportation, National Highway Safety Administration, att göra säker på att han skulle inte åberopas enligt federal lag. Administrationen svar var att DOT inte var behörig i sådana frågor.
"DOT förordning om motorfordons belysning (Federal Motor Vehicle Safety Standard nr 108 lampor, reflekterande enheter och tillhörande utrustning) inte föreskriver krav för lampor avsedda att komplettera strålkastarna, och därmed lamporna ... inte behöver vara certifierade uppfylla standard nr 108, "--Samuel J. LÄDERFETT, DOT chefsjurist, 22 december, 1995.

Moralen

Det finns egentligen inte mycket av en moralisk till historien, förutom att det är klokt att bekanta dig med lagarna i din stat och kommun. Till exempel, vissa stater tillåter radarvarnare och vissa stater kommer att citera förare hittade använda dem.

Från sublima till löjligt

Regler för dimljusen


Även om det vore dumt att reglera placeringen av dimljus från en kommun till en annan, det finns en parallell fallet i delstaten Pennsylvania, där en liten stad ville förbjuda användningen av mobiltelefoner under körning. Även om sådana förbud har antagits i olika former på en state-för-state basis, vad är oddsen för en bilist som passerar genom lite gamla East Rockhill Township veta att han inte kunde använda en mobiltelefon i det samhället. Det är svårt nog att säga när du är även i East Rockhill Township. Onödigt att säga, var citering överklagats och domaren kastade ut biljetten.

Reser ut ur landet

För dem som reser utanför USA, men det är bäst att fråga om lagarna i det land där du besöker på grund av olika bestämmelser om dimljus. Kanada, Storbritannien, Tasmanien och Australien, för att nämna några, har lagar som gäller för dimljus. Sedan 2008 i Australien, till exempel, kan du dömas till böter $ 119 för att använda dimljus i något annat än riskfyllda väderförhållanden.